Президентът Румен Радев и министърът на икономиката Корнелия Нинова са

...
Президентът Румен Радев и министърът на икономиката Корнелия Нинова са
Коментари Харесай

Нейнски: Президентът и Нинова са били запознати с докладите на службите

Президентът Румен Радев и министърът на стопанската система Корнелия Нинова са били осведомени с отчетите на службите, въз основа на които е взето решението за изпъждане на 70 дипломати и чиновници на съветската задача у нас. Решението се взима от изпълнителната власт. Това стана ясно от думите на някогашния външен министър Надежда Нейнски, която беше посетител в утринния блок на NOVA „ Здравей, България “.



Това, което разбираме, е, че имало 3 отчета на ДАНС. А ръководителят на ДАНС се назначава от президента. Имало е съвещание на Съвета по сигурността към министър-председателя, на което шефовете на службите са показали отчети. На това съвещание са участвали вътрешният, външният и министърът на защитата, представител на Президентството и представител на министерството на стопанската система. Тоест госпожа Нинова е била осведомена. Да се приказва, че не са осведомени със обстановката, е меко казано несъстоятелни. След като има отчети и тези отчети са изслушани, всички са осведомени с причините на отчетите, разяснява Нейнски.

Премиерът споделя, че по този проблем е работено от март. Несериозно е да се счита, че службите са подхвърлили лист хартия. Това подценява доста един от основните принадлежности за опазване на националната сигурност. Идеята на службите е да дават справедлива информация. Те не са политическа партия, която има интерес от идващите избори, разяснява още Нейнски.

Президентът също е бил осведомен. Министър-председателят и съответните министри, които имат отношение към сигурността. Тяхно е решението. Решението дали да взета ограничения и какви да са те е на изпълнителната власт, сподели още някогашният външен министър.

Тя напомни, че през 2001 година е имало отчет на контраразузнаването, след който са изгонени трима съветски дипломати. Тогава е имало подозрение, че те вършат опити да основат националистическа партия у нас.

Знаели са всички, само че решението се взима от изпълнителната власт. Министър-председателят е решил да реагира през външния си министър, изясни Нейнски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР