Президентът Румен Радев е готов с четвъртия служебен кабинет, който

...
Президентът Румен Радев е готов с четвъртия служебен кабинет, който
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Ето служебния кабинет №4 на Румен Радев

Президентът Румен Радев е подготвен с четвъртия длъжностен кабинет, който му се постанова да назначи поради неспособността на парламентарните партии да сформират държавно управление през последните години, научи Lupa.bg. До последния миг обаче президентът щял да държи в загадка, даже и от най-близките си сътрудници, името на бъдещия длъжностен министър председател. Радев се колебаел сред две мощни кандидатури - тази на уважавания правист и учител в Софийския университет проф. Даниел Вълчев или на дългогодишния обществен специалист и обществен министър в трите досегашни служебни кабинета на Румен Радев - Гълъб Донев.



Донев сега е секретар по обществена политика и опазване на здравето на президента, а името му се свързва с военните и с левицата. Той е ученик на военновъздушното учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия. Завършва магистратура по финанси в УНСС, а по-късно и право в Русенския университет.

Проф. Вълчев пък се употребява с престиж измежду по-широките среди у нас и това може да наклони везните в негова посока, твърди чудесно осведомен източник на Lupa.bg. Той беше заместител министър-председател и министър на образованието и науката в кабинета на тройната коалиция на Сергей Станишев, както и народен представител от Национална движение „Симеон Втори".

За министър на финансите на " Дондуков " 2 са се спрели на Илия Лингорски. Той е основен икономист на Българската банка за развиване и съпредседател на Комитета по енергетика, инфраструктура и публично-частно партньорство на Европейската лига за икономическо съдействие. Бил е заместник-министър на финансите при Милен Велчев и началник на Държавното богатство, подуправител за България на Международния валутен фонд и ръководител на Надзорния съвет на Българската банка за развиване.

Заместникът на Бойко Рашков - Венцислав Катинов може да оглави Министерство на вътрешните работи, въпреки че за поста е спряган и някогашния длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев.

Червеният народен представител и изострен конкурент на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - Крум Зарков е без конкуренция за министър на правораздаването, настояват осведомени.

Атанас Пеканов ще е евентуалният вицепремиер по европейските фондове. Той беше вицепремиер в служебния кабинет на Стефан Янев.

Световният първенец по пукотевица Весела Лечева може да оглави Министерството на спорта. Тя бе ръководител на Държавната организация за младежта и спорта (ДАМС) и народен представител от Българска социалистическа партия.

Историкът и учител в Пловдивския университет и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия доцент доктор Пламен Славов, който сега е зам.-министър на културата, най-вероятно ще стане министър на културата.

Служебният министър на околната среда и водите в държавното управление на Огнян Герджиков - Ирина Костова е любимец за поста на екоминистър и в четвъртия длъжностен кабинет на Румен Радев.

Ако не стане министър председател Гълъб Донев още веднъж ще бъде министър на труда, както и вицепремиер по обществената политика.

За министър на земеделието евентуално ще бъде назначен инженерът-агроном Явор Гечев. Той дълги години работи в Държавен фонд „ Земеделие “, като стига до поста началник на Регионална разплащателна организация – Пловдив. Бил е заместник-министър на земеделието и храните, народен представител от Българска социалистическа партия, началник на Младежкото Българска социалистическа партия, а сега е ръководител на Национален съюз на земеделските кооперации в България.

На основния пост министър на защитата Румен Радев гласи един от най-верните си хора - основния си секретар Димитър Стоянов, който е полковник от запаса и също като президента е водач и е бил началник-щаб на Военновъздушните сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР