Президентът Радев ще бъде на официално посещение в ЙорданияОт 15

...
Президентът Радев ще бъде на официално посещение в ЙорданияОт 15
Коментари Харесай

Президентът Радев ще бъде на официално посещение в Йордания

Президентът Радев ще бъде на публично посещаване в Йордания
От 15 до 17 декември президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Хашемитско кралство Йордания по покана на крал Абдула II бин ал-Хусейн.

В кралския замък в столицата Аман българският президент Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от техни величества крал Абдула II бин ал-Хусейн и кралица Рания ал-Абдула на 16 декември.

Във фокуса на визитата е задълбочаване на политическия разговор и на двустранните връзки, стимулиране на търговско-икономическото и капиталово съдействие, както и партньорството в областта на защитата и сигурността. Ще бъде разисквана и обстановката в Близкия Изток и миграционната рецесия.

В бизнес делегацията, която съпровожда президента, са включени редица представители на български компании в региона на отбранителната промишленост, които ще обсъдят със свои сътрудници от Йордания реализацията на общи планове. В Аманската комерсиална камара Румен Радев ще открие Българо-йорданския бизнес конгрес, в който ще вземат участие и компании от България в областта на осведомителните технологии, хранително-вкусовата индустрия и други

В Аман президентът ще се срещне с представители на общността ни в Йордания и с йордански жители, приключили образованието си в България.

Президентът Румен Радев ще посети оборудването за научни опити SESAME, което е само по рода си в Близкия изток. Учредена от девет страни и под егидата на ЮНЕСКО, лабораторията цели да даде опция за проучвания в редица сфери и в същото време да насърчи интернационалното научно съдействие.

По време на визитата си в Йордания президентът ще посети и Центъра за подготовка на специфичните сили “Крал Абдуллах II “, както и античния град Петра.

Водената от българския държавен глава делегация включва вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на изпълнителната власт, представители на 30 български компании, както и проф. Леандър Литов - началник на българския екип от учени в ЦЕРН. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР