Президентът Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира

...
Президентът Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини президента, че политизира трагедията с пилотите

Президентът Радев употребява всяка една опция, с цел да се нарежда чисто политически, сподели ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов на ексклузивен брифинг. " За следващ път той потвърди, че е президентът на Българска социалистическа партия. Това, което се случва като позиция на Българска социалистическа партия и позиция на президента Радев, го отдалечава от конституционните му пълномощия да бъде обединител на нацията ", сподели Цветанов. В брифинга в Народното събрание участваха и министърът на защитата Красимир Каракачанов, районният министър Николай Нанков, финансовият министър Владислав Горанов, ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Светлана Ангелова и " съдружният сътрудник " Волен Сидеров. Всичките бяха събрани, с цел да отговорят на президента Румен Радев, който, откакто посети оживелия авиационен механик при злополука с боен хеликоптер, сподели: " Време е да се потърси отговорност от тези политици, които, преследвайки користни ползи, със своите решения, излагат на риск живота и здравето на военнослужещите. " Радев сподели още, че плануваните пари за рационализация на армията са дадени за саниране.

А в случай че след 10 години падне блок?

Кой ще каже за какво не са дадени парите за саниране, в случай че след 10 години падне блок и бъдат убити всички живеещи в него, отговори задочно Цветанов. Той напомни, че до момента в който беше пълководец на Военновъздушни сили, Радев имаше отговорността за капиталовия план за пазаруване на нови изтребители, който беше спрян от парламентарна комисия. " Нека да кажем за какво, когато имаше длъжностен кабинет, анкетната комисия откри, че един от основополагащите критерии за схемата за заплащания беше изменена. Не основава ли това чувството както в народните представители, по този начин също и в обществото за възможни корупционни схеми ", загатна Цветанов.Той разкритикува Радев и тъй като е споделил, че Западните Балкани не са толкоз значима тематика.

Катастрофиралият хеликоптер бил най-новият

Хеликоптерът е най-новият от остарялата техника, с която разполагаме, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов. Катастрофиралият Ми-17 е на въоръжение от октомври 1989 година Каракачанов напомни, че държавното управление отпусна пари за ремонт на МиГ-29, в този момент следва това да се направи за Су-29 и за останалите хеликоптери. Мисли се и за преоборудването на 2 хеликоптера " Кугър " за медицински цели. От 12 купени " Кугър " разполагаем на Военновъздушни сили са единствено 4. Каракачанов напомни, че Народното събрание утвърди капиталовите планове за нови изтребители и бойни машини на пехотата, а до 3 седмици може да бъде утвърден и планът за нови кораби.
Каракачанов се оплака, че обжалваното на публични поръчки, което можело да бъде изработен от всеки, спъва работата по поправки на техниката.

Ще питат президента по какъв начин да продължи санирането

Все повече се набива на очи изводът, че президентът контактува с хора, които хал хабер си нямат от държавно ръководство, сподели Николай Нанков. Според него няма по-деструктивно говорене от това на президента, тъй като опълчва една секторна политика за друга. " Това е още веднъж нечиста сделка по тематиката саниране ", сподели Нанков. Той добави, че 350 хиляди българи и други 1 млн., чакащи жилищата им да бъдат обхванати от програмата за енергийна успеваемост, няма да се съгласят с президента. Тъй като сега се мисли какво да бъде бъдещето на програмата, Нанков сподели, че ще се съветват с президента.

Горанов: Радев да заеме ролята си

Този, който желае да уволни държавно управление, би трябвало да заеме ясната си роля, разяснява министърът на финансите Владислав Горанов. Той напомни, че в конституцията правото за предложение и извършване на бюджета е вменено на изпълнителната власт. " Ако някой желае да предложи неговите цели, би трябвало да откри друга естрада за изява, която да се вмества в конституционната съгласуваност сред обособените управляващи. В противоположен случай ще продължим да не разбираме къде и на кого не угодихме ", сподели Горанов.

" Това, което обсъждахме преди днешната среща, е методът, по който можем да отговорим на упованията на българския президент. Озадачени сме от опита непрекъснато да бъде внушавано, че настоящето държавно управление е несполучливо, че методът, по който се разходват обществените средства, е неефикасен и че целите, които то постанова на българското общество, не са верни ", съобщи Горанов.

Палаткови лагери порастват необяснимо

При състояние че от няколко месеца се работи по настояванията на хората с увреждания, безпричинно и необяснимо порастват палатковите лагери, сподели Светлана Ангелова. Тя описа, че на 15 май е извършена взаимна среща с представителите на майките на деца с увреждания, с всички национално представителни организации на и за хората с увреждания и със обществения министър Бисер Петков, на която са се разбрали работната група, която от няколко месеца работи по промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, да бъде разширена с представители на протестиращите майки.

Българска социалистическа партия нямали морално право да приказват за бранш " Сигурност "

Българска социалистическа партия нямат морално право да приказват за бранш " Сигурност " - президентът и опозицията не могат да са опция на ръководството. Така Цветанов разяснява поисканият избор на съмнение от Българска социалистическа партия. " Когато беше първият управнически мандат на премиера " Борисов ", какъв брой бяха отвличанията, убийствата, равнищата на контрабанда, които се осъществяваха под вещото управление на тогавашното ръководство на Българска социалистическа партия ", попита риторично за следващ път Цветанов.

Волен Сидеров предложения Радев в неделното му учебно заведение и отново изиска съветско оръжие

Според Волен Сидеров не е редно президентът Румен Радев да нападна личното си държавно управление. Сидеров счита, че Радев няма политически опит, и по тази причина го предложения " да заповяда в моето неделно учебно заведение ".

Не видях съответни причини във вота на съмнение, сподели още Сидеров. Той приключи изявлението си със съвет към Каракачанов и държавното управление " да прегледат по-нестандартни благоприятни условия за покупка на въоръжение ", като не било наложително то да се купува от страни от Европейски Съюз и НАТО.

След като министри и депутати приказваха към 30 мин., те отхвърлиха да дават отговор на журналистически въпроси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР