Президентът проведе двустранна среща в Брюксел с министър-председателя на Република

...
Президентът проведе двустранна среща в Брюксел с министър-председателя на Република
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна със Заев, в следващите дни премиерът на Северна Македония идва в София

Президентът организира двустранна среща в Брюксел с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев. В диалога от страна на Република България взе участие министърът на защитата Георги Панайотов, а от страна на Република Северна Македония вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров, министърът на защитата Радмила Шекеринска и министърът на външните работи Буяр Османи.
Перспективата за постигането на действителен прогрес в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония беше във фокуса на диалога на Румен Радев и Зоран Заев. Държавният глава акцентира кардиналната си и поредна поддръжка за европейската вероятност на Република Северна Македония, както и упованието на България този развой да бъде улеснен от директен и деен политически разговор, посредством който да бъдат позволени откритите въпроси в двустранните връзки. Договорено бе през идващите дни министър-председателят на Република Северна Македония да направи посещаване в София.
 Заев на срещата на НАТО: Очаквам България да даде поддръжка за договарянията с Европейски Съюз Заев на срещата на НАТО: Очаквам България да даде поддръжка за договарянията с Европейски Съюз
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи на срещата на върха на Алианса в Брюксел, че чака България да даде поддръжка за започв...
И Румен Радев, и Зоран Заев откроиха позитивния знак в връзките сред двете страни, който държавните глави на България и Република Северна направиха със взаимното си посещаване през месец май в Рим и Ватикана за отдаване на респект пред делото на светите братя Кирил и Методий. Изразена бе обща воля за постигането на устойчиви и необратими резултати в построяването на добросъседски връзки сред България и Република Северна Македония, което дава отговор на упованията на жителите и на двете страни.
Двустранното партньорство в областта на сигурността и защитата и опцията за разширение на съдействието в региона на военното образование, също беше във фокуса на диалога на Румен Радев и Зоран Заев в Брюксел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР