Президентът присъства на тържествения концерт по случай 75-ата годишнина на

...
Президентът присъства на тържествения концерт по случай 75-ата годишнина на
Коментари Харесай

Румен Радев: Вече 75 години Ансамбъл „Гоце Делчев“ предава красотата на българския фолклор и пази жив спомена за изпитанията и борбите на нашите предци

Президентът участва на тържествения концерт по случай 75-ата годишнина на Ансамбъл „Гоце Делчев“ в НДК

Вече 75 години Ансамбъл „Гоце Делчев“ носи гордо името на своя патрон, предава хубостта на българския фолклор от потомство на потомство и пази жив загатна за тестванията и битките на нашите предшественици, за духовното възобновление на нашия народ и неговия безконечен блян за независимост. Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си на тържествения концерт по случай 75-ата годишнина на Ансамбъл „Гоце Делчев“.

Държавният глава уточни, че с творчеството си фолклорният отбор е повода хиляди хора по целия свят да приказват с неспокойствие за България. „Карате ни да се вълнуваме с песните на Братя Миладинови, Кузман Шапкарев и други видни български възрожденци“, означи Румен Радев.

Президентът изрази своята благодарност към креативния безрезервен труд на генерации създатели от ансамбъла, съхранили родолюбивите усеща на нашия народ и на българите по света. „С доста обич и отдаденост ни карате да се усещаме горди и щастливи, че сме българи“, уточни Румен Радев.

Държавният глава се обърна към танцьорите и хореографите на състава и им пожела все по този начин безрезервно да претворяват в каузи великия завет на техния патрон и огромен български бунтовник Гоце Делчев, който е декларирал: „Аз разбирам бъдещето на света като поле за културно състезание сред народите“.

В рамките на тържествения концерт, състоял се нощес в НДК, президентът Румен Радев отличи състава по случай 75-ата годишнина от основаването му с плакет „Св.св. Кирил и Методий“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР