Президентът премина всякакви граници. Първо той унижи президентската институция с

...
Президентът премина всякакви граници. Първо той унижи президентската институция с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Президентът премина всякакви граници, той е бащата на хаоса в държавата

" Президентът мина всевъзможни граници. Първо той унижи президентската институция с това изпускане на нерви още при връчването на мандата. Не повярвах на очите си, че президентът на републиката напуща залата по време на българския химн. Президентът не желае държавно управление, желае да продължи да ръководи със служебния кабинет. Той е бащата на този безпорядък в страната ", съобщи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Лице в лице ".

" Той сътвори Политическа партия и ги пусна против ГЕРБ на митингите. Свалиха Борисов, направихме държавно управление. Съюзи се с ГЕРБ, с цел да смъкна нашето държавно управление. След това стартира да основава други партии, в този момент се приказва, че си основава кметска партия, с цел да взе участие на локални избори. Не изключвам да е заложил някакви мини на новия кабинет ", сподели още Нинова.

Той дружно с Мустафа Карадайъ бяха единствените от Движение за права и свободи, които поддържаха кабинета ''Денков-Габриел''

" Категорично не сме обещавали на Бойко Борисов поддръжка. Ако сме желали да бъдем в държавно управление, нямало е да се дръпнем от тези договаряния. Щели сме да продължим и да създадем всички аморални взаимни отстъпки. Няма никаква логичност в това, което той приказва ", по този начин лидерката на Българска социалистическа партия отговори на думите на Борисов от по-рано денем.

Във вторник в коридорите на Народното събрание Бойко Борисов съобщи, че " в случай че госпожа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има държавно управление с първия мандат ". Той съобщи, че са били контрактувани даже и министри, като уточни, че Гроздан Караджов е щял да бъде министър на превоза. 

По думите му институциите работят в цялостен синхрон

" Ние сме единствената партия, в която Гешев си е разрешавал да влиза. Това беше по времето, когато Гешев пазеше тях. Тогава излязох и споделих, че прокуратурата се употребява като политическа бухалка. Ние имаме най-голямо съображение да сме против Гешев и постоянно сме желали оставката му ", сподели още Нинова.

" Да, има потребност от правосъдна промяна. Това, което вършат не е правосъдна промяна, пробват се да спасят личните си кожи ", безапелационна бе тя. 

По думите й президентът Радев се е позиционирал като съпротива. " Още когато президентът сътвори " Продължаваме промяната " казахме, че това е неестествен план, който да се намеси в политическия живот ", напомни тя. 

Той насочи рецензия за освобдените зам.-министри

" Нека да забележим какво оферират сътрудниците от " Демократична България ", тогава ще го обсъдим ", по този начин Нинова отговори на въпросът дали ще вземат участие в договаряния за конституционна промяна. 

" За Шенген имаме единодушие с партиите в Народното събрание. Не имам вяра да стане скоро ", разяснява тя. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР