Президентът откри Московската конференция по сигурносттаОпредели като “провокация” действията на

...
Президентът откри Московската конференция по сигурносттаОпредели като “провокация” действията на
Коментари Харесай

Путин: Западът умишлено предизвиква конфликти

Президентът откри Московската конференция по сигурността
Определи като “провокация” дейностите на Съединени американски щати по отношение на Тайван

Глобалистките елити пробват да запазят хегемонията си

Западът се нуждае от спорове, с цел да удържи хегемонията и властта си, и по тази причина ги разпалва. Но епохата на еднополюсния свят отива в предишното. А Русия ще продължи да подхваща стъпки за построяването на по-демократичен свят и за усъвършенстването на настоящите механизми на интернационалната сигурност.

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин през днешния ден на откриването на 10-ата Московска конференция по интернационална сигурност, съобщи ТАСС.

“Ситуацията в света се трансформира динамично, образуват се очертания на многополюсно международно устройство. Все повече страни и нации избират пътя на свободно, суверенно развиване, с опора върху самобитността, традициите, ценностите”, уточни Путин. И продължи: “На тези справедливи процеси противодействат западните глобалистки елити, като предизвикат безпорядък, разпалват остарели и нови спорове, осъществят така наречен политика на въздържане, а в действителност подриват всички различни, суверенни пътища на развиване. Така те с всички сили се пробват да запазят изплъзващата се от ръцете им надмощие, власт, пробват се да удържат страните и народите в един неоколониален по характера си ред”.

Според Путин за задачата се употребяват всевъзможни средства. “САЩ и техните васали жестоко се намесват във вътрешните каузи на суверенни страни - провеждат провокации, държавни преврати, цивилен войни. Със закани, шантаж и напън се пробват да принудят самостоятелни страни да се подчинят на тяхната воля, да живеят по непознати за тях правила”, изясни съветският президент. И уточни, че за удържането на хегемонията Западът се нуждае от спорове.

“Именно по тази причина отредиха на украинския народ ориста на пушечно месо, осъществиха плана “анти-Русия”, затваряха си очите за разпространяването на неонацистка идеология, за всеобщите убийства на поданици в Донбас, доставяха и не престават да доставят киевския режим с въоръжение, в това число тежко”, означи Путин. И изясни, че в тези условия Русия е взела решение за провеждането на специфичната военна интервенция В Украйна, “в цялостно сходство с Хартата на ООН”.

Според Путин обстановката в Украйна демонстрира, че Съединени американски щати се стремят да проточат спора. “И работят по същия метод, разпалвайки конфликтния капацитет в Азия, Африка, Латинска Америка”, сподели президентът.

Той разкритикува и дейностите на Съединени американски щати в Тайван. “Американската случка по отношение на Тайван не е просто пътешестване на един безконтролен политик, а част от преднамерена съзнателна тактика, целяща да дестабилизира и внесе безпорядък в обстановката в района и в света, нагла проява на неуважение на суверенитета на други страни и на интернационалните задължения. За нас това е грижливо готова провокация”, безапелационен бе Путин.



Три случая за ден на полуострова
Саботаж против съветска военна база в Крим


Гъст пушек се вие над складовете с муниции край село Майское, в които през днешния ден прогърмя детонация. Тя е резултат от бойкот, разгласи Москва.

Експлозиите през днешния ден в склад с муниции в съветска военна база в Крим са резултат от бойкот, заяви съветското отбранително ведомство, съобщи РИА “Новости”.

Става въпрос за гърмежи, прогърмели към 6,15 ч сутринта в база край село Майское, покрай град Джанкой в северната част на Кримския полуостров. Експлозиите провокирали пожар, потърпевши са двама цивилни, а над 2000 жителите в региона са били евакуирани. Освен това е била разрушена железопътна инфраструктура, заради което е било спряно придвижването на влаковете в региона.

В първичното известие за случая не се посочваше причина, само че по-късно денем от военното ведомство в Москва прецизираха, че той е резултат от “диверсия”, без да дадат повече детайлности.

След тези гърмежи бе обявено за пожар в трансформаторна подстанция, на към 50 километра от склада край Майское.

Малко по-късно пък съветски медии оповестиха за още един гърмеж - във военната база край село Гвардейское, покрай кримската столица Симферопол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР