Президентът очаква конкретни параметри на направеното предложение от САЩ за

...
Президентът очаква конкретни параметри на направеното предложение от САЩ за
Коментари Харесай

Радев иска гаранции от правителството за бойните възможности в офертата за Ф-16

Президентът чака съответни параметри на направеното предложение от Съединени американски щати за оферта на нов вид изтребител за българските Военновъздушни сили F-16. Това съобщи той пред публицисти в Ново село, където бе ВИП деня за високопоставени посетители на Националното тактическо обучение " Ответен удар 2019 ".

Той прикани държавното управление да подсигурява, че няма да понижава декларираните бойни качества за тези самолети и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос.

" Знаете, че държавното управление неведнъж заявява, че ще реализира рационална цена, близка до избраната от Народното събрание , че ще има разсрочено заплащане, офсет и индустриално съдействие, високи бойни качества ", разяснява президентът, който по специалност е боен водач.

Радев още веднъж акцентира, че постоянно се пропуща или не се схваща до дъно, че не самият аероплан е най-съществен, а наличието на цялостната оферта . Тя включва както самолета, по този начин и неговото съоръжение, въоръжение, наземното съоръжение и образованието на персоналния състав .
 Ген. Събев: Съединени американски щати оферират съвършен пакет за F-16
Ген. Събев: Съединени американски щати оферират съвършен пакет за F-16

Крайната сума по договорката няма да е над 2 млн. $...

" Българските Военновъздушни сили и Министерството на защитата създадоха един доста добър еднороден пакет, оптимално изстискан, на най-малко , само че гарантиращ надеждни качества и оползотворяване на бойните благоприятни условия на самолета. Всяко едно мърдане надолу и орязване на този пакет към този момент води до неспособност за реализация на оперативните благоприятни условия на самолета ", сподели Радев.

Той напомни, че на няколко съвещания на Консултативния съвет за национална сигурност бяха взети решения, плановете за рационализация на трите типа Въоръжени сили да вървят дружно. Според него тези решения са нарушени, тъй като парите се лимитират.
 Ангел Найденов: Сделката за F-16 е в стадий на
Ангел Найденов: Сделката за F-16 е в стадий на " безмълвно единодушие "

Той вижда превзетост в оставката на Корнелия Нинова

" Не можем да развиваме единствено един тип въоръжени сили ", съобщи Радев и прикани всеки един план за рационализация да води до изгода освен за Въоръжените сили на България, само че и за цялото общество.

По думите му това значи офсетни стратегии (реинвестиции в българската стопанска система - б.р.), мощно индустриално съдействие, коопериране в региона на високите технологии.
 От посолството на Съединени американски щати внесли предлагането за осем Ф-16
От посолството на Съединени американски щати внесли предлагането за осем Ф-16

Било съобразено с условията на българските Военновъздушни сили

Президентът Радев оцени високо положителната връзка, координацията на ръководството и организацията , показани на Националното тактическо обучение " Ответен удар 2019 ".

Държавният глава изрази съболезнованията си на околните на починалия канадски военнослужещ в границите на обучение на въздушно-десантна интервенция, при което няма присъединяване на военнослужещи от Българската войска.
 Неспазване на разпоредбите може да е довело до гибелта на парашутиста в Чешнегирово
Неспазване на разпоредбите може да е довело до гибелта на парашутиста в Чешнегирово

От кметството единствено били осведомени за американското обучение у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР