Президентът не управлява по своя воля толкова дълго. Така са

...
Президентът не управлява по своя воля толкова дълго. Така са
Коментари Харесай

Иво Христов: Картелът на статуквото ще търси реванш

Президентът не ръководи по своя воля толкоз дълго. Така са се стекли събитията. Концентрацията на власт е агитационен блъф на ГЕРБ. Конституционните пълномощия не са променяни. Друг е въпросът, че публичното утвърждение прави гласът му по-силен измежду поданството. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ евродепутатът, който е и някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев.

По думите му, в случай че министри в служебното държавно управление вземат присъединяване и в постоянния кабинет, това е добър отзив за Румен Радев, който сформира служебното държавно управление.

Това беше солиден избор на доверие за президента Радев, който след 5 година на власт завоюва съвсем със същия резултат, минус гласовете на Движение за права и свободи. Това развенча един мит – че българският държавен глава се дефинира от Движение за права и свободи. Това към този момент не е по този начин, акцентира Христов.

Снимката на седемте зам.-председатели на Народното събрание е най-крещящата картина на политическата рецесия. Партиите у нас са доста, компромисите ще се вършат все по-трудно. Очаква ни дълъг интервал на рецесия, уточни той.

Българска социалистическа партия е нужната обществена котва на обединението. Че партиите са несъвместими, несъвместими са. Това може да породи феодализация на министерствата. Това е рецепта за малко битие. Трябва да има обща политическа воля, която все още не се вижда. Какво ще роди този коктейл, занапред ще забележим, съобщи евродепутатът.

Нищо не ме смущава толкоз, колкото опцията за реванш на картела на статуквото. Възможно е този кабинет да обере негативите от сложната зима и в случай че не успее да се оправи с промяната на правораздаването, картелът може да търси бърз реванш. Този кабинет е жалон, който ни води от автокрация към народна власт, разяснява.

По мотив акцията във вестник "Труд ", той сподели: "В случая става въпрос за неточни длъжници. Държавни органи извеждат неизрядни наематели. Проблемът не стартира, когато страната си търси наема, а е почнал, когато Борисов е споделил: "Заповядайте, работете тук ". Може ли такава медия да бъде сериозна към властта? Така бяха покварявани медиите – с дарове ".

Залогът е да реформираме една тежко корумпирана страна, която е оплетена в схемаджийство. Не бива да чакаме бързи резултати. Това ще отнеме доста време. Сигурен съм, че съдружното държавно управление ще направи доста неточности, само че то е стадий в пътя към нормализация, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР