Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол помилва заместник-председателя на Samsung

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол помилва заместник-председателя на Samsung
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея помилва вицепрезидента на Samsung

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол помилва заместник-председателя на Samsung Electronics И Дже Йон, защото съгласно Министерството на правораздаването на страната бизнес водачът е нужен, с цел да помогне за превъзмогване на " националната икономическа рецесия ".

Помилването е значително алегорично, като И към този момент е на независимост, откакто излежа 18 месеца затвор за рушвет, отбелязва Ройтерс. Присъдата му докара до всеобщи митинги и смъкна тогавашния президент Пак Гън Хе през 2017 година
 Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при Samsung и Apple нарастват
Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при две марки нарастват

Какъв е пазарният дял на най-големите производители в света

Анализаторите са на мнение, че помилването би трябвало да значи, че той ще може да прави бизнес действия с по-малко законови ограничавания и ще може да предвещава някои огромни вложения от Samsung, най-големият производител на смарт телефони и чипове с памет в света.

" Поради незабавната нужда от превъзмогване на националната икономическа рецесия ние деликатно подбрахме стопански водачи, които оглавяват националния мотор на растежа посредством дейни вложения в технологии и работни места ", съобщи на брифинг министърът на правораздаването Хан Дон Хун.
 Samsung регистрира по-слабо търсене на чипове за смарт телефони и компютри
Samsung регистрира по-слабо търсене на чипове за смарт телефони и компютри

Причината: хората пазарят все по-малко

Зависимата от технологиите и износа Южна Корея, четвъртата по величина стопанска система в Азия, се бори с растяща инфлация, отслабващо търсене и закъснение на разноските за ползване.

И Дже Йон, правоприемник на фамилията създател на Samsung, приветства решението и даде обещание да работи интензивно за националната стопанска система " с непрекъснати вложения и основаване на работни места ".

Проучване, извършено взаимно от четири анкетьори предишния месец, сподели, че 77% поддържат помилването на водача на Samsung, макар по-ранните митинги.
 Как Samsung провокира рали за $30 милиарда измежду производителите на чипове?
Как Samsung провокира рали за $30 милиарда измежду производителите на чипове?

След над 21 % растеж на приходите

Помилван от Юн беше и ръководителят на Lotte Group Шин Донг-бин, който беше наказан на две години и половина затвор по обвинявания в рушвет.

В изказване Лоте сподели, че Шин също ще помогне за " превъзмогването на комплицираната световна рецесия ".

Акциите на Samsung Electronics затвориха с растеж от 0,5% по отношение на растежа от 0,2% на бенчмарка KOSPI (.KS11). Акциите на Lotte Corp (004990.KS) паднаха с 0,6%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР