Президентът на Южна Африка осъди забраните за пътуване, въведени срещу

...
Президентът на Южна Африка осъди забраните за пътуване, въведени срещу
Коментари Харесай

Президентът на ЮАР призова да няма забрани за пътувания към южноафриканския регион

Президентът на Южна Африка осъди възбраните за пътешестване, въведени против неговата страна и нейните съседи по отношение на новия вид на ковид Омикрон, съобщи BBC.

Рамафоса съобщи, че е " надълбоко отчаян " от дейностите, които дефинира като неоправдани, и прикани възбраните да бъдат незабавно анулирани.
Европа всеобщо се затваря за ЮАР, до момента в който Кацаров мисли, че е рано
Европейските страни всеобщо започнаха да затварят границите си за Южна Африка поради записания там по-опасен вид на COVID-19....

Обединеното кралство, Европейски Съюз и Съединени американски щати са измежду тези, които са лимитирали пътуванията от южноафриканските страни поради новия вид.

За момента Омикрон е категоризиран като " вид, предизвикващ безпокойствие ". Силно мутиралият вид беше докладван за първи път пред Световната здравна организация (СЗО) от Южна Африка в средата на предходната седмица и първите данни сочат, че при него има по-висок риск от наново заразяване. Вариантът е виновен за множеството от инфекциите, открити в най-населената южноафриканска провинция - Хаутенг, през последните две седмици, а в този момент участва и във всички останали провинции в страната.

СЗО също предизвести страните да не постановат преждевременно ограничавания за пътешестване, като съобщи, че те би трябвало да търсят " учреден на риска и теоретичен метод ". Въпреки това през последните дни бяха въведени многочислени забрани поради страха от разпространяване на Омикрон.

Рамафоса съобщи: " Единственото нещо, което възбраната за пътешестване ще направи, е да нанесе спомагателни вреди на стопанските системи на засегнатите страни и да подкопае способността им да реагират и да се възстановят от пандемията ". Той прикани страните с въведени забрани " незабавно да анулират решенията си преди да бъдат нанесени спомагателни вреди на нашите стопански системи ".
Заради нов вид на ковид: Англия спря полетите до ЮАР и още 5 африкански страни
Обединеното кралство краткотрайно анулира полетите до Южна Африка, Ботсвана и четири други африкански страни от 12:00 часа по Гринуич на 26...

Рамафоса дефинира появяването на разновидността " Омикрон " като сигнален сигнал за света във връзка с неравнопоставеността в доставката на имунизациите, като предизвести, че " до момента в който всички не се имунизират, неизбежно ще се появят още разновидности ".

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР