Президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини френския си колега Еманюел

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини френския си колега Еманюел
Коментари Харесай

Мадуро обвини Макрон, че разрушава Франция

Президентът на Венецуела Николас Мадуро упрекна френския си сътрудник Еманюел Макрон, че "разрушава Франция ". Това обвиняване бе отправено малко откакто Макрон разкритикува изискванията, в които ще се състоят президентските избори във Венецуела на 20 май, тъй като съгласно него те не дават опция за "честен и свободен избор ".

"Не ми пука от това, което ми приказва Макрон. Макрон е марионетка на политиката на Тръмп против Венецуела ", сподели Мадуро. "Само суверенният народ на Венецуела може да дава оценки на вота на 20 май ", добави той, съобщи Българска национална телевизия.

Държавният глава акцентира, че френският президент подлага на критика този избор, до момента в който Франция претърпява "обща стачка на цялата работническа класа ", визирайки стачните дейности във френските железници и в самолетна компания Ер Франс, както и обществените придвижвания в университетите и лечебните заведения.

"Макрон е в развой на разрушение на Франция. Макрон бе подложен отпред на Франция, с цел да извърши задачата на наемен палач, Макрон е един наемен палач, работещ за финансовата олигархия, претрупан с задачата да унищожи обществените права на френския народ ", сподели Мадуро.

"Ние ще проведем избори, ще имаме резултати и ще има един законен президент на Венецуела и въобще не ми пука какво приказва Макрон ", добави той. Мадуро се бори за нов 6-годишен президентски мандат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР