Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива ...

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива

Зеленски обяви “значителни резултати” в Източна Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства триумфите на украинската контраатака в източната част на страната. Изглежда, че силите на Киев се приближават до завладяването на основния град Лиман, който Москва завладя напролет.

“Имаме обилни резултати в източната част на нашата страна. Вече има задоволително обществена информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки значат доста за нас ”, съобщи Зеленски в ежедневното си послание към нацията.

Коментарите му идват, откакто съветският президент Владимир Путин публично анексира четири следени от Москва области в Украйна на обилна гала в Кремъл.

“Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-хубавото доказателство, че интернационалното право и човешките полезности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична страна, даже от такава нагла като Русия ”, съобщи Зеленски.

Той съобщи, че пътят на Украйна е “труден ”, само че той е път на “независимост, териториална целокупност, интеграция с цивилизования свят и обществено развиване ”.

“Пътят на нашия зложелател също е изцяло явен – проваляне, позор и наказание ”, сподели Зеленски.

Подкрепян от Кремъл водач на Донецк съобщи, че съветските войски и техните съдружници се удържат в Лиман с “последни сили ” и че силите на Москва в града са “частично обкръжени ”.

Източник: bg-voice.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg