Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди в своето редовно видеообръщение,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди в своето редовно видеообръщение,
Коментари Харесай

Зеленски: Освободихме 6000 кв. км украинска земя от руска окупация

Президентът на Украйна Володимир Зеленски удостовери в своето постоянно видеообръщение, че въоръжените сили на Украйна са освободили от съветска окупация 6000 кв. км украинска зема. 
 
" От началото на септември до момента нашите воини освободиха 6000 кв. км от територията на Украйна - на изток и на юг. Движението на нашите войски продължава. Благодаря на 57-ма обособена мотопехотна бригада, която се възвърне след тежките боеве на изток и доста самоуверено, доста решително се придвижва напред по Южното направление. Благодаря на 59-та отдена мотопехотна бригада за неотклонното й придвижване напред без значение от всичко - без значение от особеностите на откритата околност, без значение от артилерията на окупаторите ", съобщи той.
 
Зеленски благодари особено и на 128-ма планинско-щурмова бригада за това, че е освободила няколко селища и за нейните доста ефикасни дейности по неутрализацията на врага. " Момчета, вие сте същински герои! ", съобщи Зеленски. 
 

 
Украинските войски в понеделник разшириха превзетата от тях територия, като тук-там стигнаха до североизточната граница на страната и обявиха, че са завладели голям брой съветски бойци в границите на светкавичното си нахлуване, което принуди Москва бързо да изтегли силите си.
 
Говорител на украинското военно разузнаване съобщи, че съветските войски всеобщо се предават, защото " схващат безнадеждността на ситуацията си ". Съветник на украинския президент съобщи, че военнопленниците са толкоз доста, че стартират да се свършват местата, където могат да бъдат настанени.
 
Украинските военни обявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 обитаеми места. Според английското министерство на защитата през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е най-малко два пъти по-голяма от тази на Лондон.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР