Президентът на Украйна Володимир Зеленски остана недоволен от решението на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски остана недоволен от решението на
Коментари Харесай

Зеленски е недоволен от решението за таван от 60 долара за барел руски нефт

Президентът на Украйна Володимир Зеленски остана неудовлетворен от решението на Европейски Съюз, Г-7 и Австралия за таван от 60 $ за барел съветски петрол, който се транспортира по море.

Русия ще печели по 100 милиарда $ годишно с прелюдия от Запада " таван на цената " на нефта, упрекна украинският президент Володимир Зеленски в своето вечерно послание в канала си в Телеграм, публикувано от международните медии.

" За страдание, без съществени решения приключи полемиката за ограничението на експортната цена на съветския петрол в света. Не е съществено решение да сложиш подобен таван на цените за съветски петрол, който е изцяло удобен за държавния бюджет на държавата-терорист ", изрази неодобрение Зеленски, представен от пресслужбата на президентството.

" Логиката е явна - в случай че ограничаването на цената на нефта е 60 $, вместо, да вземем за пример, 30, за което говореха Полша и прибалтийските страни, то съветският бюджет ще получи за година към 100 милиарда $ ", пресметна Зеленски.

Според него това е слаба позиция и е въпрос единствено на време да се подхващат по-силни принадлежности.

Цената на барел съветски недопечен нефт се върти към 65 $ за барел, което е малко над европейския таван, което приказва за лимитирано деяние на мярката в кратковременен проект, осведоми Българска телеграфна агенция. Киев оферираше да се въведен таван върху двойно по-ниска цена на съветския недопечен нефт.

Междувременно президентът на Беларус Александър Лукашенко одобри в Минск съветския министър на защитата Сергей Шойгу , предадоха ТАСС и БелТА.

По време на срещата Лукашенко съобщи, че съветската специфична военна интервенция няма да се приключи, в случай че Западът е надъхан за продължение на войната. Лукашенко добави, че съперниците на Русия към този момент не бързат да стартират договаряния, написа Българска телеграфна агенция.

Шойгу пък благодари на Лукашенко за гостоприемството, оказвано на съветските военнослужещи, пристигнали в Беларус, с цел да извършват задания в границите на взаимната руско-беларуска формация.

Министърът на защитата на Русия беседва преди този момент със своя беларуски сътрудник Виктор Хренин, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната беларуска новинарска организация БелТА.

Двете страни са разискали двустранното военно съдействие и внесоха промени в съглашение за " взаимно гарантиране на районна сигурност ", заяви организацията, без да дава повече детайлности.

Русия и Беларус публично са част от " съюзна страна " и са близки стопански и военни съдружници, показва Ройтерс. Москва употребява територията на Беларус за събирателен пункт на своите войски при започване на своята инвазия в Украйна на 24 февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР