Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече Крим своя земя и

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече Крим своя земя и
Коментари Харесай

Зеленски нарече Крим своя земя и отново обеща да върне полуострова в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова Крим своя земя и даде обещание, че полуостровът в никакъв случай няма да бъде " съветска територия ". Това акцентира той в изявление за украинския държавен ефирен канал " Дом ", който излъчва в териториите на Донбас, които не са следени от Киев, както и в анексирания от Русия Крим.

" Това е моя земя, това не е тяхна земя. Те няма да бъдат тук, техните генерации няма да порастват тук. Това в никакъв случай няма да бъде съветска територия. Просто в никакъв случай . Хората, които са окупирали, в никакъв случай няма да обичат Крим по този начин, както ние ", посочи Зеленски на съветски, спомняйки си туристическата си младост в Крим.
 Украйна заплаши Русия с
Украйна заплаши Русия с " камъни от небето "

" Украйна ще изчака подобаващия миг за възвръщането на Крим "

" Рапани с песъчинки, походи на Ай-Петри с палатки, скокове от 13-метрова канара в морето, с цел да удивя бъдещата си брачна половинка. Следователно възвръщането (на Крим в Украйна) е въпрос на време ", заключи той.

На 23 август в Киев ще се състои първата среща на високо ниво " Кримска платформа ", инициирана от Зеленски. По думите му това ще бъде невиждано интернационално събитие за Украйна, в което 29 страни към този момент са дали единодушие да вземат участие.

Зеленски инициира основаването на " Кримска платформа " за съгласуване на напъните на интернационално ниво за възвръщане на полуострова под юрисдикцията на Украйна. Работата на самодейността би трябвало да стартира с по този начин наречената встъпителна среща на високо ниво на 23 август. Планира се тя да работи на няколко равнища: държавни и държавни ръководители, ръководители на външно министерство, депутати, във формата на експертна мрежа. Киев чака вследствие на самодейността да бъде призната взаимна декларация.
 Украйна трябвало да се подготови за силово избавление на Донбас
Украйна трябвало да се подготови за силово избавление на Донбас

Макар че по-добре било това да се случи посредством политически и дипломатически средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР