Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи специално видеообръщение на церемонията

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи специално видеообръщение на церемонията
Коментари Харесай

Зеленски: Днес имаме нужда от нов Чарли Чаплин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи особено видеообръщение на церемонията по откриването на филмовия фестивал в Кан във вторник.

" Стотици хора умират всеки ден. Те няма да станат още веднъж след ръкоплясканията в края ", сподели той на публиката, която реагира изненадващо при представянето на авансово записаното обръщение.

" Дали киното ще мълчи, или ще проговори? Ако има деспот, в случай че има война за независимост, още веднъж всичко зависи от нашето единение. Може ли киното да остане отвън това единение ", попита Зеленски.

Той направи препоръка със силата на киното по време на Втората международна война, в това число кино лентата на Чарли Чаплин " Великият деспот " от 1940 година, който осмива нацисткия водач Адолф Хитлер.

" Диктаторът на Чаплин не унищожи същинския деспот, само че с помощта на киното, с помощта на този филм, киното не резервира безмълвие ", сподели Зеленски.

" Днес имаме потребност от нов Чаплин, който да потвърди, че киното не е нямо. Дали киното ще мълчи, или ще проговори? Може ли киното да остане безразлично към обстановката ", добави Зеленски.

Речта му бе посрещната с бурни аплодисменти от публиката в Двореца на фестивалите в южния френски курортен град.

Войната е преобладаваща тематика за 75-ото издание на филмовия фестивал в Кан, като на индустриалния пазар е обособен специфичен ден, отдаден на украинските кинотворци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР