Президентът на Украйна Володимир Зеленски може да инициира уволнението на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски може да инициира уволнението на
Коментари Харесай

УП: Зеленски е недоволен от правителството, петима се обсъждат за премиер на Украйна -

Президентът на Украйна Володимир Зеленски може да инициира уволнението на държавното управление в Киев, ръководено от премиера Денис Шмигал, или да смени няколко " неефективни " министри през есента. Това оповестява Украинская истина (УП), като се базира на свои източници от обкръжението на президента.

От изданието показват, че сегашният състав на кабинета е бил комфортен на президента преди началото на пълномащабната съветска инвазия, само че по-късно към този момент Зеленски е имал потребност от по-инициативни и изобретателни министри. Източниците на УП настояват, че основната рецензия към държавното управление е, че не съумява да генерира смислени визии и реалистични планове и не съумява да " тича с темпото на Зеленски ". За разлика от съвсем денонощната претрупана стратегия на президента, министрите му се се събирали единствено един път седмично и приемали постоянно " бюрократични и в доста случаи незначителни неща ".

" Чувстваме, че се натрупва неспокойствие, което рано или късно ще докара до разформироване на това държавно управление ", показва източник на изданието.

Твърди се, че се преглеждат пет кандидатури за министър-председател на мястото на Шмигал. Това са:

Заместник-председателят на Офиса на президента Ростислав Шурма;
Първият заместител министър-председател и министър на стопанската система Юлия Свириденко;
Министърът на инфраструктурата Олександър Кубраков;
Министърът на общностното и териториалното развиване Алексей Чернишов;
Министърът на защитата Олексий Резников.

Според някои източници Резников може да резервира настоящия си пост или да оглави Министерството на правораздаването. Твърди се, че президентският екип има искания и към работата на външния министър Дмитрий Кулеба.

Денис Шмигал оглави кабинета на 4 март 2020 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР