Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма
Коментари Харесай

Украйна няма да се отказва от своя територия, за да спре войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че страната му няма да се отхвърля от територия в подмяна на преустановяване на съветската инвазия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В свое изявление по видеовръзка на " украинска закуска " на срещата на Световния стопански конгрес в Давос Зеленски сподели, че не има вяра, че президентът на Русия Владимир Путин изцяло схваща какво се случва в Украйна. В отговор на въпрос от Фарид Закария от " Си Ен Ен " дали е допустимо да бъде контрактуван завършек на спора Зеленски отговори: " Украйна няма да отстъпва своя територия. Ние се сражаваме в страната си, на нашата земя ".

Той добави, че войната се води " за нашата земя, за нашата независимост, за нашата самостоятелност и за нашето бъдеще ".

По думите на Зеленски като първа стъпка, нужна за дипломатически договаряния, Русия би трябвало да показва предпочитание за започване на диалози и " би трябвало да показва най-малко нещо като стъпки за евакуиране на техните военни и съоръжение до позициите от преди 24 февруари ", когато стартира нашествието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР