Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна няма да се отказва от своя територия, за да спре войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че страната му няма да се отхвърля от територия в подмяна на преустановяване на съветската инвазия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В свое изявление по видеовръзка на " украинска закуска " на срещата на Световния стопански конгрес в Давос Зеленски сподели, че не има вяра, че президентът на Русия Владимир Путин изцяло схваща какво се случва в Украйна. В отговор на въпрос от Фарид Закария от " Си Ен Ен " дали е допустимо да бъде контрактуван завършек на спора Зеленски отговори: " Украйна няма да отстъпва своя територия. Ние се сражаваме в страната си, на нашата земя ".

Той добави, че войната се води " за нашата земя, за нашата независимост, за нашата самостоятелност и за нашето бъдеще ".

По думите на Зеленски като първа стъпка, нужна за дипломатически договаряния, Русия би трябвало да показва предпочитание за започване на диалози и " би трябвало да показва най-малко нещо като стъпки за евакуиране на техните военни и съоръжение до позициите от преди 24 февруари ", когато стартира нашествието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР