Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви в понеделник, че все

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви в понеделник, че все
Коментари Харесай

Основните задачи на Зеленски - връщането на Крим и мира в Донбас

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи в понеделник, че към момента смята мира в Донбас и връщането на Крим за свои съществени задания като държавен глава и няма желание да се отхвърля от глобите против Русия в това отношение, цитира думите му TACC.
" Краят на войната и на окупацията на всички украински територии е главната ми задача като президент на Украйна “, сподели той след диалози с президента на Словакия Зузана Чапутова. " И доста разчитаме на вашата дипломатическа поддръжка, санкционния напън на нашите сътрудници, в това число Словакия. "
„ Това е належащо освен за Украйна, само че и за цяла Европа, която няма да се усеща сигурна, до момента в който Русия подценява интернационалното право “, акцентира президентът на Украйна, съобщи БГНЕС.
Зеленски сподели, че разчита на идната среща на върха „ Нормандска четворка “, преди всичко, да реши въпроса за размяната на арестувани лица в Донбас по формулата „ всички за всички “, както и да реализира единодушие за цялостното евакуиране на войските от линията на прикосновение. Що се отнася до локалните избори, те, сподели той, са вероятни единствено след изтеглянето на войските от " окупираните територии ".
" Основната задача на Норманската четворка не е да повдигне, а най-сетне да реши въпроса за размяната на пандизчии по формулата " всички за всички ", сподели той. " Вторият въпрос е окончателното решение с изтеглянето на войските, първо в Золотой и Петровски, а по-късно при " ясни условия на цялата територия. И трето. Ако обсъждаме локалните избори във краткотрайно окупираните територии, би трябвало да разберем, че ще има ясни дати на изборите след изтеглянето на всички войски от там. "
" Не знам дали можем да разгадаем всичко това в една среща, само че в действителност желая ", продължи той. " Нашите съветници са подготвили всичко това и чакам, че след тази среща ще има естествен резултат. "
Зеленски напомни, че последната среща на " Нормандската четворка " се организира през октомври 2016 година " Очаквам, че в последна сметка ще се състои нова среща, " не можем да я чакаме от три до четири години, тъй като нашите бойци умират всеки ден. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР