Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова предприемачите да не уволняват

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова предприемачите да не уволняват
Коментари Харесай

Зеленски призова бизнеса в Украйна да не уволнява служители в кризата

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани бизнесмените да не уволняват хора в условия на карантина поради пандемията, защото скоро ще бъдат създадени държавни стратегии за поддръжка на жителите и бизнеса, наранени от ограничаващи ограничения, се споделя в известие, оповестено в уеб страницата на президента.

Подготвят се няколко такива стратегии и те ще бъдат ориентирани към разнообразни сегменти от популацията.

" Моля, не уволнявайте хората, ние ще ви подкрепим - дребен или междинен бизнес. Не уволнявайте хората ", сподели президентът.

Той означи, че напъните на управляващите в този момент са ориентирани и към обезпечаване на лечебните заведения с всичко належащо за битка с разпространяването на ковид. Самолети към този момент отпътуват за Китай, с цел да доставят в Украйна PCR проби и защитни средства.

" Имаме потребност от милиони маски. Ние сме се договорили и с доста хотели в Украйна: в случай че нямаме задоволително кревати, ще създадем такива пространства за наблюдаване ", сподели президентът.

К

Президентът още веднъж прикани жителите д а заобикалят тълпите и да съблюдават карантината.

" Това е сигурността на нашата страна, тъй че, апелирам, прекарвайте време вкъщи със фамилиите си. Колкото по-малко хора, изключително възрастни хора, излязат на улицата, толкоз по-вероятно е страната ни да премине бързо ковид ", сподели президентът.

Държавният глава означи също, че се приготвят стратегии за поддръжка на групите в неравностойно състояние, като се има поради разпространяването на COVID-19.

Украйна записва 310 случая и петима умряли. Петима са излекувани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР