Президентът на Украйна отбеляза годишнината от края на Втората световна

...
Президентът на Украйна отбеляза годишнината от края на Втората световна
Коментари Харесай

Володимир Зеленски отбеляза Деня на победата в село на границата с Русия

Президентът на Украйна означи годишнината от края на Втората международна война в Европа с посещаване в село на границата с Русия, където напрежението набъбна наскоро поради скупчването на съветски войски, съобщи Асошиейтед прес.

Володимир Зеленски посети през вчерашния ден село Миловое в Източна Украйна с посланици на страни от Европейски Съюз и Г-7.
Украинците са се борили дружно с десетки нации против нацизма и сигурно не са го създали, с цел да тръгнат отново на война 76 години по-късно и да изгубят живота си, сподели Зеленски по време на визитата.

Миловое се намира в Луганска област, огромна част от която от 2014 година е под контрола на подкрепяни от Русия сепаратисти, наред със прилежащата Донецка област.

Над 14 хиляди души починаха през седемте години спор сред сепаратистите и украинските сили. Масирано скупчване на войски и военни учения в Западна Русия край границата с Украйна провокираха паника в Киев, преди Москва да разгласи изтеглянето им.

При военния мемориал на възвишението Саур Могила, в следената от бунтовниците част на Украйна, стачкуващи разпънаха 300 метрово знаме на кафяви и оранжеви линии - цветовете на лентите на медала, присъждан на руските бойци, взели участие във Втората международна война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР