Президентът на Украйна направи посещение в американския Конгрес във Вашингтон,

...
Президентът на Украйна направи посещение в американския Конгрес във Вашингтон,
Коментари Харесай

Зеленски към Конгреса в САЩ: Ако не получим помощта, ще загубим войната

Президентът на Украйна направи посещаване в американския Конгрес във Вашингтон, с цел да опита да убеди някои конгресмени републиканци, че Съединени американски щати не би трябвало да понижават помощта за страната му, до момента в който тя води война против агресора Русия. Володимир Зеленски беседва на четири очи с водачите на републиканците и демократите в Камарата на представителите и Сената в миг, в който светът следи с интерес поддръжката на Запада за Киев. След диалозите Зеленски бе сбит пред репортерите.

 
Говорихме по доста разнообразни въпроси. Много сме щастливи, че сенаторите, Белият дом, цяла Америка ни поддържат, поддържаха ни от първия ден на пълномащабната война и в този момент още веднъж са дружно с нас. Относно проектите за бойните дейности и помощта, не мога да приказвам пред медиите, на имаме доста мощни връзки.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски отговори на въпрос, че не има намерение да беседва с съветския президент Путин.

Републиканците в Конгреса дадоха обещание сложни въпроси към украинския водач за това по какъв начин възнамерява да завоюва контраофанзивата, която Киев организира от юни насам.

Лидерът на болшинството Чък Шумър изясни, че Зеленски е подчертал върху смисъла на военната помощ за напъните на Украйна по време на диалога, който се организира при закрити порти.

" Ако не получим помощта, ще загубим войната ", цитира Шумър думите на Зеленски.

Това е второ посещаване на Зеленски във Вашингтон, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г и идва в миг, когато настояването на президента Байдън към Конгреса за спомагателни 24 милиарда $ за военните и филантропичните потребности на Украйна среща отрицание и опозиция от страна на някои републиканци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg