Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по телефона с френския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по телефона с френския
Коментари Харесай

На кого звънна Макрон преди да замине за Китай

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по телефона с френския президент Еманюел Макрон, предадоха международните организации.

Двамата са разискали обстановката на бойното поле в Украйна и съдействието в региона на защитата.
-->
Телефонният диалог се е състоял броени дни преди Макрон да отпътува за Китай, където тематиката за Украйна се чака да бъде наранена по време на диалозите му с китайските водачи. Зеленски сподели, че с Макрон са разискали по-нататъшните стъпки за осъществяване на украинското предложение за мир.

Телефонният диалог сред двамата водачи последва деня, в който бе маркирана първата годишнина от изтеглянето на съветските сили от украинския град Буча.

Вчера френският президент Макрон упрекна Москва, че е позволила и даже насърчила военните закононарушения на съветската войска в Украйна, съобщи Франс прес.

" Руската експанзия докара до систематична организация на военните закононарушения против Украйна и против популацията й. И вместо да санкционират тези закононарушения, противоречащи на всички закони на войната, съветските водачи ги позволиха и даже ги насърчиха, незачитайки интернационалното право и с ясната цел да подчинят украинската нация със мощ ", съобщи Макрон във видеобръщение, излъчено по време на среща на върха, състояла с в Киев и отдадена на тематиката за закононарушенията в Буча.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР