Президентът на Уганда Йоури Мусевени разкритикува новата коронована Мис Свят

...
Президентът на Уганда Йоури Мусевени разкритикува новата коронована Мис Свят
Коментари Харесай

Президентът на Уганда възмутен от косата на Мис Африка

Президентът на Уганда Йоури Мусевени разкритикува новата коронована " Мис Свят Африка " Куин Абенакио за " носенето на индийска коса ".

Трябваше да завоюва момиче, което демонстрира африканската хубост в естествената ѝ форма, разяснява той в Туитър. На въпроса какво значи " индийска коса ", представителят му Дон Уанама съобщи пред Би Би Си: " Просто погледнете фотографията и ще видите типа на косата. Това е неестествена перука, тя несъмнено трябваше да бъде с естествената си коса ”.

Мнозина в обществените мрежи обаче пазят избора на Мис Африка да оформя косата си по свое убеждение и не симпатизират на президента в този случай.

Самата Куин Абенакио се съгласи, че " не би трябвало да копира това, което прави западният свят ", само че прибавя, че: " Никой не би трябвало да дефинира по какъв начин да носите косата си " и че в действителност, макар рецензиите, е най-щастливото момиче на света.

През последните години участващите в състезания африканки надигат глас срещу стандартите за хубост, които дават превес на светлата кожа и правата коса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР