Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкритикува остро премиера на Великобритания

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкритикува остро премиера на Великобритания
Коментари Харесай

Чеферин нападна Борис Джонсън по темата за расизма

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкритикува остро премиера на Англия Борис Джонсън за мненията му след расистките кавги по време на мача сред България и Англия в София през октомври.

Ден след дуела Джонсън съобщи, че деянията на расизъм на Националния стадион “Васил Левски ” са “отвратителни ” и разкритикува УЕФА за бездействието срещи сходни произшествия. В изявление за английския таблоид Мирър Чеферин упреква Джонсън, че точно той подхранва расизма в Европа, припомняйки репликата му, че дамите, които носят бурки, наподобяват на “пощенски кутии ”.

“Когато политик, който назовава дамите с бурки “пощенски кутии ”, обществено жигосва УЕФА, би трябвало ли въобще да отговаряме на това? Мислите ли, че това е откровено? Хайде стига. Ситуацията в Европа става все по-напрегната. Когато виждаме висши политици, министър председатели и президенти на страни, които са расисти, които са били сексисти, това е неверно ”, разяснява Чеферин.

Президентът на УЕФА въпреки всичко признава, че европейската футболна централа би трябвало да ускори борбата си с расизма по стадионите. “Разбирам, че футболистите са обезверени, поради тези произшествия и санкции, които се случват още веднъж и още веднъж. Нормално е те да желаят да пратят УЕФА по дяволите. Не съм толкоз доверчив да си мисля, че сме създали всичко по силите си и всичко е завършило. На нас ни пука и се опитваме. Ние не сме просто някакви хора в Нион, които ядат хубава храна и карат ферарита ”, добави Чеферин.

Той разкрива, че дисциплинарните санкции против расизма ще бъдат изменени на идващия Конгрес на УЕФА през март. “Трябва да имаме друга вероятност и по-ясна визия кое е вярно и неверно. Искаме да бъдем по-конкретни. Работим върху това ”, сподели Чеферин. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР