Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, изрази голямо задоволство от

...
Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, изрази голямо задоволство от
Коментари Харесай

Чеферин: Дебютният сезон на Лига на конференциите надмина очакванията ми

Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, изрази огромно удовлетворение от дебютния сезон на шампионата Лига на конференциите.

Тази вечер в албанската столица Тирана ще бъде излъчен първият притежател на трофея, който ще бъде спечелилият от финалния мач сред италианския Рома и нидерландския Фейенорд.

" Никога не сме очаквали, че към Лигата на конференциите ще има подобен огромен интерес. През 2020 година, когато избрахме домакина на финала, предположихме, че ще бъде по-добре да стартираме с някое по-малко оборудване.

Идеята на Лигата на конференциите е да има повече мачове за повече клубове и по-голям брой националния асоциации да бъдат показани в груповата фаза. Формулата, която използвахме, се оказа сполучлива. Много тимове направиха дебют на сходно равнище, а в топ 16 имахме представители на 12 страни. Много футболни специалисти се пробваха да ни убедят, че сходен шампионат не може да се конкурира с Шампионската лига и Лига Европа. Но виждате, че в този момент на финала има два тима, които имат качествата да играят даже в Шампионската лига. Този първи сезон надмина упованията ни ".
 Тежки съперници дебнат Ботев (Пд) или Берое в Лига на конференциите
Тежки съперници дебнат Ботев (Пд) или Берое в Лига на конференциите

Вижте кои са те
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР