Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че през последните

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че през последните
Коментари Харесай

Турция е инвестирала 3 милиарда евро в проекти за дистрибуция на природен газ

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че през последните 18 години тази страна е вложила към три милиарда евро в планове за дистрибуция на природен газ, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция. 

Инвестициите в топлинна и геотермална сила се чака да допринесат доста за снабдяването на нашата страна с сила, съобщи Ердоган в събота във видео послание на церемонията по тържественото разкриване на енергиен план в град Маниса.

Президентът акцентира, че става дума за доста значим план за четири енергийни градежа, които ще бъдат доста значими за цяла Турция, заяви Анадолската организация.

За 18 години трикратно увеличихме количеството създадена електрическа сила на 96 000 мегавата, което е значимо за общия прогрес на Турция, сподели турският президент.

Той добави, че задачата на Турция е да бъде водеща страна освен в производството, само че и в технологиите за възобновими източници на сила.

Преди да дойдем на власт природен газ имаха единствено пет окръга, а ние разширихме това на 81 окръга, на всички наши окръзи. До края на 2020 година развихме мрежа за дистрибуция с дължина 153 хиляди километра, сподели Ердоган.

Той посочи, че през днешния ден към 68 милиона поданици на Турция имат опция да употребяват природен газ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР