Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган официално стана първият собственик

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган официално стана първият собственик
Коментари Харесай

Ердоган стана първият собственик на първата Made in Turkey кола

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган публично стана първият притежател на първата Made in Turkey кола –  електрическият автомобил Togg, оповестява Daily Sabah. В началото на март започнаха и дълго чаканите доставки на автомобила.

Ердоган, съпроводен от първата дама Емине Ердоган, получи EV модела T10X на Togg на гала в президентския комплекс в столицата Анкара. Техният изцяло електрически SUV от C-сегмента се отличава с цвят „ Anadolu “, въодушевен от аленото, отразяващ искреността и пристрастеността на анадолските земи.

„ Днес сме очевидци на реализирането на 60-годишната фантазия на нашата нация “, сподели Ердоган.

Турският президент получи и второ транспортно средство, което ще бъде употребявано като длъжностен автомобил. Той се отличава с цвета Gemlik, който е кръстен на сините води на региона, в който се обитава кампуса на Togg, помрачен от маслинови дървета.

Доставката на колите идва броени дни, откакто купувачите на първата партида на T10X бяха определени посредством цифров чоп. Търсенето беше толкоз огромно, че производителят на коли трябваше да усили броя на бройките.

Над 177 400 души изпратиха предварителни поръчки за автомобила единствено за 21 дни. Доставките би трябвало да стартират в идващите дни.

„ Togg е роден като знак на софтуерното развиване, икономическото развиване и международната известност на нашата страна “, съобщи Ердоганъпред локалните медии, наблягайки, че „ от през днешния ден ще стартираме да виждаме Togg по пътищата. “

Президентът на Турция от дълго време настояваше промишлеността в страната да проектира локален автомобил с концепцията да трансформира Турция в по-голяма икономическа мощ.

След като започва всеобщото му произвеждане в края на октомври, от Togg споделиха, че T10X в началото ще се продава с един мотор и две акумулатори. Моделът ще разполага с акумулатори с потенциал от 52,4 и 88,5 киловатчаса, с пробег надлежно от 314 и 523 километра.

Първата версия на T10X може да форсира от нула до 100 км/ч (62,14 мили/ч) за 7,6 секунди, до момента в който втората, чиято доставка ще стартира на 29 октомври, може да направи 0-100 км/ч за 4,8 секунди.

Наречен Automobile Initiative Group of Türkiye, или Togg – консорциум от пет турски компании, създава автомобила в съдействие със Съюза на камарите и стоковите тържища на Турция (TOBB). Батериите на Togg T10X могат да се зареждат до 80% от 20% за по-малко от 28 минути на станции за бързо зареждане.

Наречен Automobile Initiative Group of Türkiye, или Togg, това е консорциум от пет турски компании, които създават автомобила в съдействие със Съюза на камарите и стоковите тържища на Турция (TOBB).

Батериите на Togg T10X могат да се зареждат до 80% от 20% за по-малко от 28 минути на станции за бързо зареждане.

Наричайки себе си софтуерна марка, която съчетава цифрови и физически преживявания, Togg се сплоти с доста започващи компании, с цел да сътвори нова екосистема за подвижност. Освен SUV, Togg ще създава още четири модела – седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV – до 2030 година.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР