Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и френският му колега

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и френският му колега
Коментари Харесай

Ердоган и Макрон обсъдиха договорената със САЩ пътна карта за Манбидж

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и френският му сътрудник Еманюел Макрон са провели телефонен диалог в събота, в който двамата водачи са разискали „ пътната карта “ за северния сирийски град Манбидж, неотдавна контрактувана със Съединени американски щати, в допълнение с редица районни и двустранни въпроси. Това обявиха източници от президентството на Турция, съобщи турският всекидневник Daily Sabah, представен от организация " Фокус ".
Ердоган е изтъкнал, че съглашението със Съединени американски щати за Манбидж може да докара до по-широко съдействие сред Анкара и Вашингтон в Сирия. Двамата водачи също са разискали скорошното развиване в Сирия, битката против тероризма и притока на мигранти.
Ердоган и Макрон са подчертали значимостта на съдействието сред Турция и Франция в областта на районните въпроси и са се съгласили да продължат близкия си контакт след резултатите от президентските и парламентарни избори в Турция на 24 юни.
Припомняме, че на 4 юни беше оповестено договарянето на „ пътна карта “ в Манбидж, след среща във Вашингтон сред турския външен министър Мевлют Чавушоглу и държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР