Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган отново засегна темата за

...
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган отново засегна темата за
Коментари Харесай

Ердоган: Много скоро ще започне строителството на канал „Истанбул“

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган още веднъж засегна тематиката за строителството на нов воден път, успореден на Босфора. На съвещание на парламентарната секта на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “ президентът разгласи, че строителството на канал „ Истанбул “ ще стартира в най-скоро време.

„ Канал „ Истанбул “ е най-големият и стратегически значим инфраструктурен план на Турция. Процесът на подготовка за осъществяването на този план е към своя край “, сподели Ердоган.

Държавният глава съобщи, че отчетът за оценка на въздействието на канал „ Истанбул “ върху околната среда е приключен, като се взима поради мнението на 56 структури и организации, мненията на над 200 учени, медии и общественици.

„ Турция ще стартира и ще приключи строителството на канал „ Истанбул “, без значение дали някои кръгове го желаят или не. За нас е значимо единствено мнението на турския народ “, акцентира Ердоган.

Президентът означи, че дължината на канала ще бъде 45 км, а дълбочината - 21 метра. Този канал ще сътвори нови благоприятни условия за района, сподели Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР