Президентът на Тайван Цай Ин-уен отговори на редица въпроси по-рано

...
Президентът на Тайван Цай Ин-уен отговори на редица въпроси по-рано
Коментари Харесай

Цай Ин-уен за лидерството по време на пандемия, успешното справяне с Covid-19 и овластяването на жените

Президентът на Тайван Цай Ин-уен отговори на редица въпроси по-рано тази година за Cornell Law Forum – списание на Юридическия факултет към Университета Корнел в Съединени американски щати, по отношение на триумфа на страната в ръководството на пандемията, породена от Covid-19, както и по отношение на нейната позиция по тематиката, обвързвана със заемането на управителни функции от дами.

Интервюто бе извършено за есенния брой на списанието като част от поредност от 10 изявленията на някогашни ученици на университета, измежду които и Цай, която получава магистърска степен от Корнел през 1980 година

Според Цай главен урок във връзка с водачеството по време на пандемията е осъзнаване на значимостта от основаването на възприятие за споделеност, за единение – обществото да проумее, че би трябвало да работи дружно в името на общото богатство. Именно вдъхновяващото единение е ключът към триумфа на Тайван в битката с ковид, сподели тя.

Цай Ин-уен акцентира, че огромен фактор за триумфа на Тайван е насъбраният опит при ръководството на редица други инфекциозни болести като SARS, H1N1, H7N9. Разбира се, от голямо значение е вземането на бързи и съответни ограничения, измежду които основаване на цялостна система за следене на евентуалните случаи, обезпечаване и доставяне с основни медицински запаси и даване на навременна и транспарантна информация на обществеността.

Именно бързата реакция на държавното управление помогнаха на Тайван да избегне затварянето. Стриктното спазването на въведените ограничения – носенето на маски и общественото разграничаване – без подозрение се отплаща уместно.

Въпреки че има доста отчети, които свързват думи като човечност, съчувствие, съдействие с дамите, Цай е на мнение, че ефикасното водачество изисква още и необятен набор от умения и личностни качества, които надалеч не са полово обусловени. „ Трябва да отдадем триумфа на Тайван на приноса на всеки член на обществото, а освен на пола на неговия водач “, добави тя.

Като държавен глава на страната, Цай съобщи, че нейната отговорност е да предизвиква овластяването на дамите, като изрази вярата си, че един ден жена да стане президент няма да бъде такова удивително събитие.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР