Президентът на Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомъри смята, че

...
Президентът на Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомъри смята, че
Коментари Харесай

Къде ще е най-добре да почиваме през лятото?

Президентът на Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомъри счита, че отварянето на вътрешноевропейските граници за туристи може да се окаже рисково. Пред немски медии Монтгомъри съобщи, че предвид на продължаващата пандемия от ковид би трябвало немските граници да останат затворени и в двете направления - както за влизащи, по този начин и за излизащи туристи. " От здравословни съображения би било най-добре, в случай че хората си останат там, където живеят ", акцентира той.
" Контролирано обновяване на туризма "
Германският външен министър Хайко Маас през вчерашния ден пледира за " следено обновяване на туризма " през лятото. Предпоставка за това са координираните дейности на страните от Общността, съобщи Маас след видеоконференция с сътрудниците си от десетте най-важни туристически дестинации за немските жители, измежду които е и България. Министърът разгласи, че счита да анулира предизвестието за пътешестване в чужбина от 15 юни. На негово място обаче ще бъдат признати самостоятелни инструкции, отнасящи се за всяка страна поотделно, в които ще се обръща внимание на съответните опасности.

Засега обаче e прекомерно рано да се каже в кои страни ще е най-добре да се прекара лятната отмора. Според немския външен министър, и без друго никой не трябва да счита, че бързото връщане към туристически пътувания, като тези отпреди пандемията, ще бъде допустимо. Във всички европейски страни, които одобряват голям брой непознати туристи, през лятото ще има ограничавания - да вземем за пример по плажовете, в заведенията за хранене и в градовете.В тази връзка няколко немски издания обръщат внимание на подготовката на България за летния сезон и ограниченията за сигурност, които се одобряват. По дългите плажове на Черноморието към този момент са ситуирани шезлонги на огромно разстояние. Навсякъде ще има и пълнители с антисептичен препарат. Цитирани са думите на министърката на туризма Николина Ангелкова, съгласно която хотелите към този момент съблюдават ограниченията за хигиена и били подготвени да одобряват туристи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР