Президентът на Световната футболна централа ФИФА Джани Инфантино поздрави Борислав ...

Президентът на Световната футболна централа ФИФА Джани Инфантино поздрави Борислав

Инфантино към Михайлов: Очаквам да продължим работата си за развитието на футбола

Президентът на Световната футболна централа ФИФА Джани Инфантино поздрави Борислав Михайлов след преизбирането му за началник на Българския футболен съюз. На 12 октомври се състоя конгрес, а вратарят на " лъвовете " , които станаха 4-ти в света през 1994 година , спечели пети мандат.

Седмица по натам идва и поздравлението от Инфатино.

Снимка: Getty Images

" Скъпи господин държавен глава ,

Моля да приемете най-топлите ми и откровени поздравления по отношение преизбирането Ви за държавен глава на Българския футболен съюз с четиригодишен мандат на изключителния конгрес на БФС, извършен във вторник, 12 октомври 2021 година в София.

Ще се веселя да предадете поздравите ми и на членовете на Изпълнителния комитет, избрани и избрани отново дружно с Вас, като в това време употребявам случая да Ви благодаря за всичките Ви старания , работата Ви и съществения Ви принос за развиването на спорта ни и популяризирането на ценностите му в България.

Изпращам на Вас и на екипа Ви най-добри пожелания за новия мандат и триумф във всички предизвикателства отсега нататък . Скъпи господин държавен глава , с неспокойствие чакам да продължим взаимната си работа за развиването и просперитета на футбола в България в следващите години.

Футболно Ваш,

Джани Инфантино "

Снимка: Lap.bg

Очаква се резултатите от конгреса в НДК да бъдат обжалвани от главния съперник на Михайлов - Димитър Бербатов. Той остана на второ място с 230 гласа, а Михайлов получи 241. В началото на събранието беше оповестено , че за избиране на държавен глава без балотаж са потребности 242 гласа.

Източник: btvnovinite.bg