Президентът на Световната банка Дейвид Малпас постави под въпрос историческото

...
Президентът на Световната банка Дейвид Малпас постави под въпрос историческото
Коментари Харесай

Световната банка разкритикува покупката на Activision Blizzard от Microsoft за рекордните $69 милиарда

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас сложи под въпрос историческото усвояване от страна на Microsoft на колоса от света на видеоигрите Activision Blizzard. Тази седмица беше оповестена договорката на стойност $68,7 милиарда ($75 милиарда без промяна на чистия кеш и еквиваленти) и тя е най-голямата покупка на Microsoft досега. Колкото до другата компания, тя е известна със заглавия като Call of Duty и World of Warcraft.

" Човек би трябвало да се чуди дали това е най-хубавото систематизиране на капитал ", съобщи президентът на Световната банка, представен от Euronews.

Microsoft ще заплати $95 на акция в брой за един от най-големите основатели на игри в Съединени американски щати. Това е надценка от 45%, по отношение на курса на акциите на Activision предходната седмица. А след новината акциите на компания нарастнаха с цели 38%.
 Историческа договорка: Microsoft купи производителя на видео игри Activision Blizzard за близо $69 милиарда
Историческа договорка: Microsoft купи производителя на видео игри Activision Blizzard за близо $69 милиарда

След новината акциите на Activision нарастнаха с 38%

Малпас разяснява, че мащабът на договорката за придобиване го е " впечатлил доста ". Той направи паралел с парите, които по-богатите народи подаряват на Международната асоциация за развиване - това е фондът на Световната банка за най-бедните страни в света.

През декември предходната година 48 държавни управления с високи и междинни приходи дадоха обещание да отделят малко под $24 милиарда за три години, с цел да оказват помощ на бедните страни да се борят с бедността, да се оправят с въздействието на Covid-19 и да преструктурират своите " зашеметяващи " заплащания по дълга.

Президентът на Световната банка уточни още, че средствата от придобиването на Microsoft ще отидат за пазара на облигации, до който по-бедните страни имат доста дребен достъп. Облигационното финансиране съставлява тип дълготрайни заеми, употребявани от държавните управления за набиране на пари от вложители (компании и физически лица), най-вече за задачите на развиването на инфраструктурата.
 Шефът на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации даде на Мъск проект за $6,6 милиарда за справяне с глада
Шефът на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации даде на Мъск проект за $6,6 милиарда за справяне с глада

Само 400 милиона $ обаче ще бъдат употребявани за " ръководство на интервенциите, администрация и отчетност

" Това ви слага в обстановка, в която голяма сума от капитала се разпределя към развитите стопански системи ", съобщи Малпас, представен от Reuters.

Шефът на Световната банка добави, че вместо да ставаме очевидци на сходни покупко-продажби, доста повече пари би трябвало да отиват при разрастващите се страни за " превъзмогване на бежанския поток и недохранването ". И за това ангажимен би трябвало да имат както богатите страни, по този начин и богатите корпорации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР