Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу похвали сънародника си Елиът

...
Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу похвали сънародника си Елиът
Коментари Харесай

Себастиан Коу похвали Джайлс: Това беше страхотно бягане

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу похвали сънародника си Елиът Джайлс за националния връх на 800 метра в зала, реализиран от него в Торун преди два дни. В сряда Джайл завоюва бягането с 1:43.63 минути и поправя достижението на Коу с повече от секунда, а също така зае второ място във безконечната класация на дисциплината в зала след Уилсън Кипкетер, който има 1:42.67 минути от 1997 година

" Бавно ме заличават от историята, което е добре. Това демонстрира, че напредваме и съм извънредно удовлетворен от Елиът. Това беше ужасно тичане. Наистина имаме вълнуваща годишна продукция от бегачи на 800 метра, които идват. Имаше дефицит на гений, само че Англия още веднъж има годишна продукция от вълнуващи бегачи в междинните бягания ", разяснява Коу.

View this post on Instagram

26-годишният Джайлс, който има бронзов орден от Европейското състезание в Амстердам през 2016 година, към момента не може да допускам какво е постигнал.
" Все още се пробвам да осъзная това, което се случи. Все още го усещам като мъгла. Не мога да допускам, че бягах 1:43 мин в зала. Толкова съм учуден от всичко ", добави Джайлс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР