Президентът на Словакия Андрей Киска отказа днес да одобри новото

...
Президентът на Словакия Андрей Киска отказа днес да одобри новото
Коментари Харесай

Президентът на Словакия отказа да одобри новото правителство

Президентът на Словакия Андрей Киска отхвърли през днешния ден да утвърди новото държавно управление, препоръчано му от краткотрайния министър председател Петер Пелегрини, чийто предходник на поста се отдръпна след скандал с убийството на проверяващ публицист, заяви Агенция Франс Прес.

„ Казах му, че няма да назнача състава на кабинета, препоръчан от него ", съобщи Киска през публицисти. Той добави, че е дал период на Пелегрини до петък да предложи нов състав на държавното управление.

„ Той би трябвало да убеди (хората), че новото държавно управление ще направи измененията, които се чакат. Той би трябвало да образува устойчиво държавно управление, чийто състав, изключително на вътрешното министерство, ще е кадърен да успокои напрежението в нашето общество ", добави Киска, представен от Ройтерс.

Роберт Фицо подаде оставка предходната седмица след всеобщи митинги, провокирани от убийството на журналиста Ян Куциак и годеницата му в края на февруари. Исканията на демонстрациите бяха за обективно следствие и назначение на партийно необвързана персона за вътрешен министър.

Пелегрини бе вицепремиер в държавното управление на Фицо, като има поддръжката на същата трипартийна ръководеща коалиция, която включва тяхната „ Смер ", партията „ Мост-Хид " на унгарското малцинство и Словашката национална партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР