Президентът на Словакия Андрей Киска отхвърли предложения състав на правителство

...
Президентът на Словакия Андрей Киска отхвърли предложения състав на правителство
Коментари Харесай

Президентът на Словакия отхвърли проектокабинета, иска други министри

Президентът на Словакия Андрей Киска отхвърли оферти състав на държавно управление от номинирания за министър председател Петер Пелегрини и изиска нови номинации за министри до петък, призовавайки за по-категорични промени в държавното управление, с цел да се успокои политическата рецесия, провокирана от убийството на журналиста Ян Куциак, оповестява " Ройтерс ".

В Словакия се организираха най-големите всеобщи митинги от времето на мирното събаряне на комунистическия режим преди съвсем три десетилетия, откакто проверяващият публицист и неговата избраница бяха убити в дома им през предишния месец.

 В Словакия десетки хиляди стачкуваха против държавното управление
В Словакия десетки хиляди стачкуваха против държавното управление

Акции в 35 града в петъчния ден...

Протестиращите излязоха на улицата, с цел да упорстват за нови избори и гаранции за заслужено следствие на гибелта на 27-годишния Куциак, който разследваше корупционни схеми, в които са забъркани предприемачи и политици.

Премиерът Роберт Фицо подаде оставка предходната седмица, с цел да остави трипартийното държавно управление на власт. Той предложи сътрудника си от партия " Смер " и вицепремиер Пелегрини да управлява новия кабинет.

Пелегрини показа оферти от него кабинет на президента през вчерашния ден, като предложи непартийна фигура за вътрешен министър в опит да извърши настояванията на протестиращите.

 Словакия потегли към предварителни избори
Словакия потегли към предварителни избори

Страната е разкъсвана от митинги

" Пелегрини би трябвало да убеди хората, че новото държавно управление ще докара до измененията, които чакаме. Той би трябвало да сътвори устойчиво държавно управление, чийто състав, изключително във вътрешното министерство, ще бъде в положение да успокои напрегнатата атмосфера в нашето общество ", посочи Киска в изказване по малкия екран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР