Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново беше много критично настроен

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново беше много критично настроен
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Само Хорейшио може да разследва българските съдии

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов още веднъж беше доста сериозно надъхан към родното съдийство след успеха на неговия отбор с 1:0 над Етър Велико Търново в първия плейофен мач за 7-ото място в Първа лига.

Колоритният необут имаше искания към работата на основния съдия Георги Иванов и неговите помощници и добави, че не му се мисли какво ще се случи в реванша, щом през днешния ден тимът му е бил „ клан” по подобен метод.

„ Разбира се, има втори мач. Тогава ще разговаряме”, разяснява Стефанов. „ Ако си бяхме вкарали ситуациите, можеше и по-убедително да спечелим. Това е футболът: в случай че няма неточности, няма да има и голове.”

След срещата босът на „ белите” имаше и къс диалог с наставника на Етър и нов народен селекционер Красимир Балъков, с който имаха известна словесна престрелка в общественото пространство.

Краси Балъков: Когато някой ме ухапе, ухапвам и аз

„ От доста години се познаваме. Знаете, че в този момент, до момента в който не минат тези два мача на националния тим (срещу Чехия и Косово – б.р.), аз ще си мълча. Ще приказвам след тях. Не по отношение на мачовете, а по отношение на други неща, които би трябвало да се приказват, споделят, разясняват, гледат. Да забележим дали някъде ще намерим пътя към по-доброто за българския футбол. Винаги съм подготвен да давам отговор и с обстоятелства, с всички.”

След това конкретизиране Стефанов още веднъж се върна към дуела с Етър и стартира да излага причините си.

„ Като виждам посред „ Славия” съдиите по какъв начин ни клаха, въобразявам си там (във Велико Търново – б.р.) какво ще е. Гостите имали две искания за дузпи? Хайде,бе. Къде? Йомов променял траекторията на топката с ръка? И къде я трансформира – вместо да кацне на Марс, кацна на Луната. И с ракетите по този начин става. Трябва вярно да се следи траекторията.”

„ Много по-добре си беше футболът, когато хората свиреха това, което виждат. Тогава отново имаше искания, само че имаше и футбол. Увеличението с 23 % за възнаграждението на съдиите? Аз не бих им дал и 2,3 % нарастване, само че щом сътрудниците са толкоз ларж и са се съгласили. По принцип, че има усъвършенстване – има. Виждат се някои позитивни неща, само че си има няколко рецидивисти, които към момента са в нашия футбол. Видяхте и мача оня ден против Лудогорец. Едни и същи обслужват интереси… И вие го знаете, за какво чакате единствено аз да го кажа, че да го пуснете. Собствено мнение нямате ли? Доказателствата, за жалост, във футболното съдийство не могат… Трябва да станеш несъмнено Хорейшио (популярен воин от телевизионната поредност "От мястото на престъплението: Маями " - б.р.), че да разследваш футболните съдии. И те бъркат, и те имат право на неточности, само че то се вижда по кое време е неточност и по кое време – нещо друго.”

„ Според мен имаше 5-6 нарушавания, които бяха за картони през днешния ден. Имаше състояние 100-процентово, при което наш футболист излезе зад тяхната отбрана, те подвигнаха засада. Не го ли забелязахте това? Аз персонално играта с ръка на Йомов не я видях.”

„ Ако тук бяха показани 2-3 картона, нали знаете какъв ще бъде другият мач. Видяхте, че картоните се подвигнаха в 94-ата минута. Значи 93 минути не е имало нарушавания за картон, по този начин ли? Ей това са един тънки пинизи. Защото по-добрият вид е да не си навлича гнева на ръководителите на Етър.”

„ Иска ми се да имам вяра, че скоро ще пристигна миг, в който ще приказваме повече за дейностите на футболистите вместо за тези на съдиите. Иска ми се. Има такива мачове, в които толкоз по-незабележим е съдията, толкоз е по-добър. Преди години имаше съдии, които с престижа си респектираха. Последният беше този шуменският (Станислав Тодоров – б.р.), който най-после към този момент оля. Можеше да изкара всеки един мач. Антон Генов, Наско Узунов – това бяха огромни съдии. Можеха да свирят, футболистите се съобразяваха. Сега свирне фаул, а футболистът откъм гърба го пустосва”, приключи Стефанов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР