Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg писмото на

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg писмото на
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Ако държавата кредитира Левски, и ние ще поискаме такова кредитиране

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред Sportal.bg писмото на почитателите на Левски до министър-предстедателя Бойко Борисов. Шефът на " белите " съобщи, че страната не трябва да бъде майка за едни, а за други - мащеха. Той добави, че за разлика от други, славистите не са неблагодарници.
 Обръщение на почитателите до Бойко Борисов, предложиха два проекта за избавление на Левски
" Какво значи страната да кредитира непосредствено Левски?! Имам визия по какъв начин се кредитира - с цел да теглиш кредиш, би трябвало да имаш някакво поръчителство. При Левски обезпечението са въздушните парцели. Някакви бъдещи, не знам какво, не знам що, единствено положителни планове и нищо съответно.

Смятам, че в случай че страната оказва помощ на Левски и има такива заеми, и ние ще желаеме един подобен заем, тъй като имаме потребност. Прекалено доста се преекспонира какво става с Левски. Чакайте, има и други тимове - Славия, ЦСКА, Локомотив (София). В края на краищата всички на тази земя би трябвало да имаме идентични права и идентични отговорности.

Ние съблюдаваме своите отговорности, в реда на нещата е и сътрудниците да съблюдават своите. Който не ги съблюдава, ще си понесе съответното наказване. Не може за едни да бъдеш майка, а за други - мащеха. Преди няколко години Пирин (Благоевград) го изгониха от елита за 40 000 лв.. Литекс го пратиха в " Б " група, когато извадиха тима. Локо (София) банкрутира за два милиона лв..

Искам както ние си плащаме налозите, по този начин всички да ги заплащат. Всеки да си носи следствията! Феновете на Левски вместо да желаят помощ от страната, да потърсят отговорност от тия, които са профукали тези пари. Който е злоупотребил, да си носи следствията. Не може едните да бъдат изрядни и да цепят стотинката надве, търсим какви ли не разновидности, а други пишат да дойдат " седмиците ". Ако би трябвало, дано дойдат и " осмиците ". Чакат да се изсипят едни милиони и да се харчи безстопанствено. Нека забележим кой е харчил и къде са парите!

Славия няма отговорности, това може да се ревизира в Национална агенция за приходите. Трудно ни е, търсим разновидности, а в Левски става въпрос за 30-40 милиона лв. злоупотреби. Покрай предходния притежател бях чул едни числа, сред 30-40 милиона. Това е нещо ужасно.

Премиерът е направил доста за доста клубове, само за Славия не е. Сега 37 милиона се изсипаха в Пловдив за игрища, дано не злоупотребяват с добрината на Бойко Борисов. Време е той да огледа и към " белия " тим. Щом оказват помощ на ЦСКА, Левски, Ботев, Локомотив (Пловдив), дано и на нас. И ние душа носим. Славия е най-старият клуб в България, на " канарчетата " аз им дадох купата да я прекопират. Те настояват, че са от 1912 година, само че ние можем да кажем, че сме от времето на Наполеон.

Искаме да се помогне и на Славия, както се оказва помощ на другите за базата, стадиона, терените. С другите неща се оправяме, а това няма да си го занесем у дома, ще остане и след нас, за идващите генерации. И на следващия ден ще се каже, че Славия по времето на Борисов направи това, това и това.

Това е заслужено. Ако се помогне на " белия " тим, ние в никакъв случай няма да го забравим. Винаги ще споделяме, че по времето на Борисов се е построило това и това. И ние желаеме да ни се помогне за реновирането на стадиона като на пловдивските клубове. Славия е най-старият и образован клуб в България и няма да не помни помощта. Другите не зачитат, а мислят, че им пада от небето. Ние в Славия не сме неблагодарници ", сподели Венци Стефанов. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР