Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция на която говори

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция на която говори
Коментари Харесай

Венци Стефанов с призив, разпиля част от националите

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде конференция на която приказва за настоящите тематики в българския футбол.

"Няма ги комунистите, няма футбол в случай че по този начин разсъждаваме. Съгласен съм с част от думите на Красимир Балъков, когато се разрушиха учебните шампионати, селските, пристигна демокрацията и всичко живо отиде по дяволите. После търсим виновността в президентите, една пирамида се гради изпод нагоре. Говорим си с хората във футболния съюз, няма ли я искрата, децата да се занимават със спорт, по селата, по кварталите, вместо да стоят по компютрите, да излязат да поспортуват, едно време имаше национална топка, дама, но децата бяха на улицата, децата нямат опция ни минимум да вършат това, което сме правили едно верме, няма този ред и дисциплинираност. Масовият спорт роди това надарено потомство. Целта на предходните треньори бяха съзнателни, строги треньори, не се пускаха детето на месара, на автомонтьора, на някой банкер ", разяснява Стефанов.

"В Славия няма да разреша да има такива персони, изродиха се нещата, дребното надарени футболисти би трябвало да им даваме късмет, кой да играе в чужбина, кой да играе постоянно в клубовете си. Продължавам да заставам зад думите си, не даваме ли късмет на нашите деца нищо няма да стане. В Турция и Гърция неповторимо отношение към децата, спортуват, всички на на открито. В Турция виждам какви грижи се поставят за подрастващите. Всеки един кмет може да отдели пари за един, два, три терена. Ако ги създадат надали ще им коства толкоз средства ", добави той.

"Загубата постоянно съм твърдял, чаках, че Ясен по-смело ще пристъпи, 3-ма 4 футболисти не знам за какво разчита на тях, и вратаря, и централния бранител, той се върти по-бавно от тролей 3-ка, и Сисиньо, и Шивача. Шанс за българските футболисти, Светьо Ковачев, Доминик Янков - определен за №1 на шампионата в Турция при младежите, при мен има двама, Сораков, в Черно море, в Лудогорец, в Ботев има млади момчета. Не знам за какво прибягваме до Сисиньо, какъв Сисиньо, какви 5 лв. ", разяснява Стефанов тематиката народен тим.

"Радетел съм да има повече български играчи на терена. Знаем тимовете, които разчитат на задграничните играчи, те са два. Разград не е люпилня на футболисти, не е била, няма и да бъде. Колкото до ЦСКА не мога да ви кажа "

"Трябва да се огледа към такива млади футболисти. Пренебрегнал е доста млади футболисти, като видя Ясен Петров ще му го кажа, по този начин е решил по този начин е решил, сред Ради Кирилов и Шивача разликата е като от Лом и Лондон ", добави той още веднъж по тематиката народен тим.

"Имам лично мнение, само че няма да го кажа. От в този момент препоръчаните претенденти нито един, нито Порточанов, нито Бербатов, а и този на Марица, не са хората. Президентът на футболния съюз, бъдещият президент би трябвало да има съществени знания на тематика футбол, неговата съществена работа ще е работата с националните тимове, европейската централа, лобирането и подобаващата атмосфера на националните тимове, вътрешното състезание да премине към Професионалната футболна лига. Сега все още е като орел, рак и щука. Ние играем вечерта с Арда в Кърджали, би трябвало да се приберем в София към 3 и нещо, по-късно играем с ЦСКА 1948, почиваме два дни, по-късно играем отново с Арда. Сега 20 дни нищо не вършим, по-късно за 6 дни три мача. Това значи травми, санкции ", отговори той на въпрос по отношение на идния конгрес на БФС и избора на нов президент на централата, както и по какъв начин би трябвало да работи бъдещия президент на централата.

"Безмислено е да се вършат два конгреса, това са безумни работи, харченето на пари, които не дават лични пари е елементарно, но тези пари би трябвало да бъдат строго регламентирани, да се изисква строга финансова дисциплинираност. Парите би трябвало да вървят към дилетантите и децата ".

"Аз съм за постоянен конгрес, а не за ексклузивен ", добави Стефанов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР