Президентът на Сирия Башар ал Асад посети Обединените арабски емирства заедно

...
Президентът на Сирия Башар ал Асад посети Обединените арабски емирства заедно
Коментари Харесай

Башар Асад е в ОАЕ, срещна с шейха

Президентът на Сирия Башар ал Асад посети Обединените арабски емирства заедно със брачната половинка си Асма Асад, като беше посрещнат в Абу Даби персонално от сътрудника си Мохамед бин Заид ал Нахаян, заяви организация Ройтерс.

Според локални медии двамата са разискали " усилване на двустранното съдействие и ускорение на стабилизацията на Сирия и района ”. 

Ройтерс отбелязва, че визитата се реализира в миг, когато от ден на ден арабски страни дават знак за подготвеност за отслабят изолацията, в която е подложен Дамаск.

Посещението стартира с повече тържественост, в сравнение с имаше при предходното пътешестване на Асад до ОАЕ предходната година. Тогавашната аудиенция на сирийски президент беше за него първата в арабска страна след експлоадирането на сирийската революция през 2011 година, когато страните от Персийския залив в това число ОАЕ, поддържаха бунтовниците, борещи се за свалянето на Асад от власт.

Държавни медии оповестиха, че при идването си в Абу Даби президентът е бил посрещнат от сътрудника си шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а при навлизането си в комплекса на кралския замък кортежът му е бил бил приветстван с оръдеен салют. Освен това самолетът на сирийският президент е бил посрещнат от изтребители на емирствата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР