Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че САЩ възнамеряват да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че САЩ възнамеряват да
Коментари Харесай

Тръмп застава зад Саудитска Арабия, дори и принцът да е знаел за убийството

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че Съединени американски щати имат намерение да останат " постоянен сътрудник " на Саудитска Арабия , макар че Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман може да е знаел за проекта за убийството на журналиста Джамал Кашоги, оповестява " Ройтерс ".

В изказване на Белия дом, Тръмп показва, че няма желание да анулира военни контракти с Рияд и " в случай че неуместно отменим тези контракти, Русия и Китай ще бъдат големите бенефициенти ".

 Тръмп съществено преувеличил значимостта на оръжейните покупко-продажби със Саудитска Арабия
Тръмп съществено преувеличил значимостта на оръжейните покупко-продажби със Саудитска Арабия

Ще оказват помощ за откриването на 450 000, 500 000 или 600 000 работни места

Тръмп съобщи, че разследващите служби на Съединени американски щати не престават да разучават доказателствата за убийството на Кашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, както и кой е възнамерявал убийството.

" Нашите разследващи служби не престават да правят оценка цялата информация, само че може би тя ще е, че коронованият принц е знаел за това трагично събитие - може и да е знаел, може и да не е знаел ", изясни Тръмп.

 От записите преди убийството на Кашоги:
От записите преди убийството на Кашоги: " Предател! Ще си понесеш отговорността "

Всички улики сочат като гарант саудитския кралски двор

По-рано, " Ройтерс " заяви, че В Саудитска Арабия назрява дворцов прелом предизвикан от убийството и информациите, че в действието са забъркани основни представители на кралския двор.

Членове на кралското семейство на Саудитска Арабия се опълчват принца Мохамед бин Салман ал Сауд да наследи трона поради обвинявания в присъединяване в убийството на Джамал Кашоги, съгласно три източника покрай кралския двор.

 В Саудитска Арабия назрява дворцов прелом?
В Саудитска Арабия назрява дворцов прелом?

Убийството на Джамал Кашоги пренарежда пасианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР