Президентът на САЩ Донлад Тръмп се отказа от по-нататъшни военни

...
Президентът на САЩ Донлад Тръмп се отказа от по-нататъшни военни
Коментари Харесай

Тръмп няма да предприема по-нататъшни военни действия срещу Иран

Президентът на Съединени американски щати Донлад Тръмп се отхвърли от по-нататъшни военни дейности против Иран, като вместо това ще му наложи нови стопански наказания и по едно и също време с това прикани за обновяване на дипломатическите старания. Тръмп направи изказване в сряда в обстановка на рисково повишената борба сред Съединени американски щати и Иран в последните шест дни, откакто американски дрон отстрани върховен ирански военачалник в Багдад, а Иран отвърна с ракетен удар против американски обекти в Ирак, който обаче по-скоро целеше да избави репутацията на страната, в сравнение с да нанесе вреди.

В особено послание към нацията, излъчено онлайн от Белия дом, Тръмп съобщи, че при иранския ракетен удар не са починали нито американци, нито иракчани. Той даде висока оценка на системите за предизвестие от ракетно нахлуване, само че добави: " Иран очевидно отстъпва, което е добре за всички заинтригувани страни и е доста добре за целия свят ".

Заобиколен от вицепрезидента Майк Пенс, министъра на защитата Марк Еспър, държавния секретар Майк Помпейо и висши военни в униформи, президентът заявява, че " Съединени американски щати са подготвени да одобряват мира с всички, които се стремят към него ".

Според множеството наблюдаващи изказването на Тръмп демонстрира, че той е заинтригуван колкото иранците да откри излаз от спора, чиято ескалация заплашваше да излезе отвън надзор и да провокира нова пълномащабна война в Близкия изток.

Едновременно с това Тръмп още веднъж повтори досегашните си обвинявания към Техеран, заявявайки, че Иран дестабилизира района, че води политика на " гнет, убийства и съсипия " и се стреми да сътвори нуклеарно оръжие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР