Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще освободи затворници

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще освободи затворници
Коментари Харесай

Тръмп към ЕС: Вземете си заловените джихадисти, иначе ще ги оставя на границата ви

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че ще освободи пандизчии от „ Ислямска страна “ на европейските граници , в случай че Франция, Германия и други страни не вземат назад хванатите си жители.

" Победих халифата ", съобщи Тръмп пред кореспонденти в Овалния кабинет по време на среща с австралийския министър председател Скот Морисън. " И в този момент имаме хиляди военнопленници, бойци на ИД ", добави президентът.

" Молим страните, от които са пристигнали, от Европа, молим ги да вземат назад тези военнопленници ", сподели Тръмп. „ И те могат да се оправят с тях,, да вършат каквото желаят.

" Досега те отказваха ", сподели Тръмп, наблягайки, че става дума за Германия и Франция.

„ И в един миг ще би трябвало да кажа : „ Съжалявам, само че вие или ги вземете назад, или ние ще ги пуснем на вашата граница “, сподели той.-->

" Защото в Съединените щати няма да имат хиляди и хиляди хора, които сме заловили, ситуирани в залива Гуантанамо, държани в плен в залива Гуантанамо през идващите 50 години и ние да харчим милиарди и милиарди долари ", сподели Тръмп.

" Направихме на Европа голяма услуга ", продължи Тръмп. " Ако не ги одобряват назад, евентуално ще ги сложим на границата и тогава ще би трябвало да ги заловят още веднъж. "

Тръмп насочи сходна опасност преди към месец, когато се оплака от нежеланието на европейските страни да вземат назад хванатите си жители.

Хиляди хванати бойци на ИД, в това число доста европейци, се задържат в лагери в Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР