Президентът на САЩ Доналд Тръмп скастри директора на ФБР Кристофър

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп скастри директора на ФБР Кристофър
Коментари Харесай

Тръмп отново в конфликт с шефа на ФБР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп скастри шефа на ФБР Кристофър Рей, ден откакто вътрешният контролен орган на Министерството на правораздаването (към което спада ФБР) разгласи, че не е установило политическа пристрастност, когато бюрото е почнало да проверява контактите сред президентската акция на Тръмп през 2016 година и Русия, съобщи Ройтерс.

Както съдружниците на Тръмп, по този начин и неговите критици откриха учредения за поддръжка за себе си в заключението на надзорния орган, оповестено през вчерашния ден. В него се установяват 17 неточности на ФБР, само че тези констатации надали ще прекратят полемиката към легитимността на следствието, трансформирало се в едно от основните провокации пред президентството на Тръмп.

В изявление за телевизия Ей Би Си Рей бе запитан дали мисли, че ФБР непочтено е взело акцията на Тръмп на прицел. Шефът на ФБР, който бе назначен на този пост от Тръмп, отговори твърдо " Не ".

Това обаче провокира острата ответна реакция на Тръмп, който писа в Туитър: " Аз не зная кой отчет е чел шефът на ФБР, само че сигурно друг, който ми бе даден на мене... С подобен метод ние в никакъв случай няма да можем да оправим ФБР, което е тежко разрушено, въпреки че там работят някои от най-славните мъже и дами! "

Представители на ФБР и на Белия дом към този момент не са дали отговор на настояванията на Ройтерс за коментар по туита на Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР