Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обсъди установяване на канал

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обсъди установяване на канал
Коментари Харесай

Тръмп обсъжда с Швейцария отваряне на канал за комуникация с Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще разиска определяне на канал за връзка с Иран, когато се срещне с швейцарския си сътрудник в Белия дом през днешния ден, оповестява Си Ен Ен.

Наскоро американският водач разгласи, че желае да организира диалози с Иран, само че иранските водачи са безапелационни в позицията си - няма договаряния със Съединени американски щати.

Тъй като Съединени американски щати и Иран нямат дипломатически връзки, швейцарското посолство в Техеран съставлява американските ползи в страната. Швейцария семейства договарянията за завършване на нуклеарното съглашение.

Междувременно иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф повтори, че "не е допустимо " да се проведат договаряния със Съединени американски щати за понижаване на напрежението, оповестява японската организация "Киодо ", представена от Агенция Франс Прес.

"Не, няма опция за договаряния ", сподели той пред публицисти в Токио, където организира среща с японските управляващи.

Зариф е споделил още, представен от NHK, че натискът на Съединени американски щати върху Иран е "самоубийствен акт ". Министърът отхвърли изказванието на Тръмп, че Иран скоро ще изиска договаряния.

"Не знам за какво президентът Тръмп е убеден, само че изцяло бърка ", означи той.

По-рано Зарафи, който се срещна с японския министър председател Шиндзо Абе, упрекна Вашингтон в "недопустима " ескалация на напрежението и че Техеран ще покаже "максимална въздържаност ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР