Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи за жестока схватка между

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи за жестока схватка между
Коментари Харесай

Тръмп разказа за „жестока схватка“ между американци и руснаци в Сирия с много загинали

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви за " жестока битка сред американски и съветски сили " в Сирия преди няколко седмици. " Преди известно време към този момент говорихме за това, имало е доста жестока битка в Сирия неотдавна, преди към месец, сред наши войски и съветските войски. И това е доста тъжно. Много хора са починали в това стълкновение ", сподели Тръмп на конференция във Флорида след договаряния с японския министър председател Шиндзо Абе.

Пресконференцията бе предавана от всичките огромни американски телевизионни канали.

Четете още: Пентагонът блъснал и със стратегически бомбардировачи В-52 по " съветските наемници " в Сирия, само че починалите се оказали не 600, а... 5
В средата на февруари няколко американски медии оповестиха, че съветски военни са починали при удар на обединението, водена от Съединени американски щати, по проправителствени сили в Сирия. Твърдеше се, че случаят е станал в региона на линията за попречване на спорове по река Ефрат. в отговор шефът на пентагона Дбеймс Матис съобщи, че не разполага с такава информация.

Четете още: Възмездието на спецназа: Сирийците грубо отмъстиха за починалите съветски военни
Говорителят на съветското външно министерство Мария Захариева дефинира тези данни като дезинформация. От ведомството прецизираха, че в хода на военния конфликт има починали жители на Русия и страни от Оперативно-наблюдателно дело, има и ранени - те са няколко десетки, само че измежду тях няма съветски военнослужещи.

Четете още: Публикуваха ВИДЕО от удара на Съединени американски щати по съветски наемници в Сирия: Унищожиха танк Т-72 за секунди, има починали

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР